Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 09

„Fisker“ pardavimai Olandijoje nušluostė nosį „Audi“, BMW ir „Mercedes-Benz“

Pirmais keturiais 2012 m. mėnesiais amerikiečių „Fisker Automotive“ Olandijoje sulaukė daugiau užsakymų, nei vokiška trijulė – „Audi“, BMW ir „Mercedes-Benz“. Tai jie padarė vos vienu automobiliu – hibridiniu iš elektros rozetės kraunamu „Karma“.
„Fisker Karma“
„Fisker Karma“ / Gamintojo nuotr.

Ši informacija išplatinta specialiu „Fisker“ kompanijos spaudos pranešimu. Spėjame, kad tai pirmas atvejis modernaus automobilizmo istorijoje, kai hibridinis automobilis savo pardavimais aplenkė tradicinius, dyzeliniais ar benzininiais varikliais varomus modelius. Net „Prius“ to pasiekti nepavyko.

„Tai puikus mūsų pasiekimas, pranašaujantis gerą iš tinklo įkraunamų hibridinių automobilių ateitį Europoje. Senajame žemyne mes planuojame parduoti iki 40 proc. visų savo gaminamų automobilių“, – pasakoja „Fisker Automotive“ vykdantysis direktorius Tomas LaSorda.

Primename, kad prestižinis keturių durų „Fisker Karma“ sedanas yra varomas dviem elektros varikliais, kurie pasiekia 403 AG. Išskrovus automobilio dugne sumontuotiems akumuliatoriams elektrą pradeda gaminti 2,0 litro benzininis variklis. Jis, beje, neturi tiesioginio ryšio su ratais ir dirbdamas gamina tik elektros energiją. Į aplinką jis išmeta vos 53 g/km CO2 dujų.

Iki 100 km/h „Karma“ įsibėgėja per kiek mažiau nei šešias sekundes. Pilnai pakrautomis baterijomis automobilis gali nuvažiuoti iki 80 km. Olandijoje šio automobilio kaina – nuo 370 tūkst. Lt. Tai galime laikyti gera kaina, nes daugumai didelių prestižinių automobilių taikomi dideli mokesčiai.

Artimiausiu metu „Fisker Automotive“ pristatys antrąjį savo gamos automobilį, kiek mažesnį „Atlantic“. Tikimasi, kad jis bus gaminamas „General Motors“ priklausiusioje gamykloje.

Beje, vienas automobilis vis dėl to aplenkė „Fisker Karma“. Tai „Porsche“ gaminamas „Panamera“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas