Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

2023 01 02

Būna ir taip: 17 keistų ir juokingų įvykių, pasaulyje nutikusių 2022 m.

Naujienų portalų antraštėse 2022 m. dominavo karas Ukrainoje. Visgi per metus nutiko ir kiti per metus pasaulyje nutiko ir kiti mažiau svarbūs, bet keisti ir/ar juokingi įvykiai. Jie netapo pasaulinio masto naujienomis, nepakeitė milijonų žmonių gyvenimų, tačiau privertė nusišypsoti, nustebti ar sutrikti.
Keistas pasaulis
Keistas pasaulis / 123RF.com nuotr.

Baigiantis metams, 15min kviečia prisiminti 17 keistų, juokingų, netikėtų ir gluminančių įvykių, kurie 2022 m. nutiko pasaulyje.

Panašius tekstus buvome parengę ir ankstesniais metais.

Tekstas apie 2021 m. įdomius įvykius

Tekstas apie 2020 m. įdomius įvykius

Tekstas apie 2019 m. įdomius įvykius

17. Bagetė pripažinta Jungtinių Tautų kultūros paveldu

Prancūziška bagetė, žinoma Prancūzijos kultūros ambasadorė visame pasaulyje, 2022 m. buvo įtraukta į Jungtinių Tautų nematerialaus kultūros paveldo sąrašą kaip brangintina tradicija, kurią turi išsaugoti žmonija.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Bagetė
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Bagetė

Maroke susirinkę UNESCO ekspertai nusprendė, kad paprasta prancūziška duonelė, gaminama tik iš miltų, vandens, druskos ir mielių, nusipelno Jungtinių Tautų pripažinimo po to, kai Prancūzijos kultūros ministerija įspėjo apie „nuolat mažėjantį“ tradicinių kepyklų skaičių.

Per pastarąjį pusšimtį metų kasmet Prancūzijoje uždaroma apie 400 kepyklų.

Jungtinių Tautų kultūros agentūros vadovė Audrey Azoulay sakė, kad šiuo sprendimu pagerbiama ne tik duona, bet ir „kepėjų meistriškumas“ bei „kasdienis ritualas“.

16. Pietų Korėja leido importuoti sekso lėles į šalį

Pietų Korėjoje 2022 m. buvo oficialiai patvirtinta teisė šios šalies gyventojams importuoti įprasto žmogaus dydžio sekso lėles. Taip baigėsi daugelį metų trukusios diskusijos, kiek vyriausybė gali kištis į privatų gyvenimą.

„Scanpix“/AP nuotr./Sekso lėlė, kurią Pietų Korėjos parlamentaras atsinešė į parlamentą diskusijų metu
„Scanpix“/AP nuotr./Sekso lėlė, kurią Pietų Korėjos parlamentaras atsinešė į parlamentą diskusijų metu

Nors įstatymų ar taisyklių, draudžiančių būtent sekso lėlių importą, Pietų Korėjoje nebuvo, muitinė konfiskavo šimtus, o gal net tūkstančius tokių lėlių, remdamasi įstatymo straipsniu, draudžiančiu importuoti prekes, kurios „kenkia šalies tradicijoms ir visuomenės moralei“.

Importuotojai skundėsi ir kreipėsi į teismus. Teismai jiems pritarė ir nurodė muitinei sekso lėles „paleisti“, teigdami, kad jas žmonės naudoja privačioje erdvėje ir jos nežemina žmogaus orumo.

15. Siera Leonėje futbolo varžybos baigėsi rezultatais 95:0 ir 91:1

Dvi tą pačią dieną Siera Leonėje vykusios futbolo varžybos baigėsi neįtikėtinais rezultatais: „Kahunla Rangers“ nugalėjo „Lumbebu United“ 95:0, o „Kono‘s Gulf FC“ nugalėjo „Koquima Lebanon“ 91:1.

123RF.com nuotr./Siera Leonė
123RF.com nuotr./Siera Leonė

Pirmieji rungtynių kėliniai baigėsi daug įprastesniais rezultatais: atitiinkamai 2:0 ir 7:1.

Tokius rezultatus galimai gali paaiškinti faktas, kad abiejų rungtynių nugalėtojai „Kahunla Rangers“ ir „Kono‘s Gulf FC“ tarpusavyje konkuravo dėl patekimo į kitą etapą.

Iš šių dviejų komandų į kitą etapą patekti galėjo tik viena – ta, kurios įmuštų-praleistų įvarčių santykis geresnis.

Siera Leonės futbolo asociacija nepatvirtino rezultatų ir pradėjo tyrimą dėl galimo sukčiavimo.

14. Eifelio bokštas išaugo 6 metrais

2022 m. kovą Eifelio bokštas išaugo 6 metrais ir dabar yra 330 m aukščio. Tai įvyko po to, kai sraigtasparnį pasitelkę inžinieriai šio statinio viršuje įrengė naują radijo anteną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas