Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
06 05

Kaip kiekvieno EP rinkimų sąrašo lyderis atsakė į 20 klausimų apie Europą – tiek rimtų, tiek lengvų?

Kurie Europos Parlamento rinkimų sąrašų lyderiai yra už tai, kad Ukraina būtų greitai priimta į Europos Sąjungą, o kurie – prieš? Kurie iš jų mano, kad euro įvedimas buvo geras dalykas, o kurie – ne? Po kurias Europos šalis jie svajoja pakeliauti ir kokia Lietuvos „Eurovizijos“ atranką laimėjusi daina jiems labiausiai patiko?

Šių ir kitų klausimų 15min klausė kiekvieno Europos Parlamento rinkimuose dalyvaujančio sąrašo lyderio. Iš viso uždavėme 20 klausimų su atsakymų variantais, į kuriuos atsakyti sutiko visi lyderiai. Į klausimus sąrašų lyderiai atsakė el. paštu, vieni kitų atsakymų jie nežinojo.

Sąrašų lyderių atsakymų pagrindu parengėme asmenybės pažinimo testą, KURĮ RASITE ČIA. Atlikę testą sužinosite, į kurį kandidatą esate panašiausias.

Rinkimai į Europos Parlamentą Lietuvoje vyks 2024 m. birželio 9 d. Juose dalyvaus 15 sąrašų. 14 jų iškėlė partijos, vieną – koalicija.

Sąrašai ir jų lyderiai, kurie atsakė į 15min klausimus (Sąrašai išdėstyti eilės tvarka, kuria bus įrašyti biuleteniuose EP rinkimuose, – red. past.)

1. Laisvės partija (Dainius Žalimas)

2. Lietuvos socialdemokratų partija (Vilija Blinkevičiūtė)

3. Darbo partija (Valentinas Bukauskas)

4. Lietuvos regionų partija (Živilė Pinskuvienė)

5. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (Aurelijus Veryga)

6. Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (Waldemaras Tomaszewskis)

7. Lietuvos žaliųjų partija (Ieva Budraitė)

8. Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) (Petras Gražulis)

9. Liberalų sąjūdis (Eugenijus Gentvilas)

10. Taikos koalicija (Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija, Žemaičių partija) (Mindaugas Puidokas)

11. Partija „Laisvė ir teisingumas“ (Artūras Paulauskas)

12. Krikščionių sąjunga (Algimantas Rusteika)

13. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ (Virginijus Sinkevičius)

14. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (Andrius Kubilius)

15. Nacionalinis susivienijimas (Vytautas Radžvilas)

Klausimai, kuriuos 15min uždavė kandidatams (skliausteliuose – kandidatams pateikti atsakymų variantai):

1. Kuris iš šių Europos miestų Jums labiausiai patinka? (Paryžius, Londonas, Roma, Berlynas, Barselona, Praha, Krokuva, Amsterdamas, nė vienas iš jų)

2. Kurį iš šių patiekalų mieliausiai užsisakytumėte? (Itališką picą, vengrišką guliašą, ispanišką paelją, vokiškas dešreles, belgiškus vaflius, sraiges prancūziškai, Kyjivo kotletą, nė vieno iš jų)

3. Ar sutinkate, kad euro įvedimas Lietuvai apskritai buvo geras dalykas? (Taip, Ne, Sunku pasakyti)

4. Kurį iš šių sportinių renginių rinktumėtės žiūrėti? (Europos krepšinio čempionatą, Europos futbolo čempionatą, Vimbldono teniso čempionatą, Monako Formulės-1 lenktynes, Europos lengvosios atletikos čempionatą, Dakaro ralį, Nė vieno iš jų)

5. Kuri iš šių knygų (jei tokia yra) jums labiausiai patiko? (Astridos Lindgren „Emilis iš Lionebergos“, Dantės „Dieviškoji komedija“, Ericho Marios Remarque‘o „Vakarų fronte nieko naujo“, Antuano de Sent-Egziuperi „Mažasis princas“, Johno Ronaldo Ruelo Tolkieno „Žiedų valdovas“, Umberto Eco „Fuko švytuoklė“, Levo Tolstojaus „Karas ir taika“, Nė viena iš jų)

6. Ar Ukraina turėtų būti priimta į Europos Sąjungą per artimiausius penkerius metus? (Taip, Ne, Neturiu tvirtos nuomonės šiuo klausimu)

7. Po kurią iš šių Europos šalių labiausiai norėtumėte savaitę pakeliauti? (Islandiją, Italiją, Portugaliją, Prancūziją, Jungtinę Karalystę, Lenkiją, Graikiją, Nenorėčiau keliauti nei po vieną iš jų)

8. Kuris iš šių filmų (jei bent vienas) jums labiausiai patinka? („Pianistas“ (Romanas Polanskis), „Saldus gyvenimas“ (Federico Fellini), „Amelija iš Monmartro“ (Jean-Pierre Jeunet), „Septintasis antspaudas“ (Ingmaras Bergmanas), „Viskas apie mano mamą“ (Pedro Almodovaras)m „Lok, stauk arba šauk“ (Guy Ritchie‘is), „Stalkeris“ (Andrejus Tarkovskis), Nė vienas iš jų)

9. Ar sprendžiant užsienio politikos klausimus ES valstybių veto teisė turėtų būti panaikinta? (Taip, Ne, Neturiu tvirtos nuomonės šiuo klausimu)

10. Kurią vieną iš šių kalbų labiausiai norėtumėte išmokti? (Ispanų, italų, prancūzų, lenkų, vokiečių, švedų, latvių, nė vienos iš jų)

11. Kurį iš šių alkoholinių gėrimų mieliausiai gertumėte, jei vartojate alkoholį? (Prancūzišką konjaką, čekišką alų, ispanišką vyną, airišką viskį, skandinavišką degtinę, latvišką trauktinę, itališką prosecco, nė vieno iš jų, alkoholio nevartoju)

12. Kurios iš šių ES šalių vykdoma politika jums yra arčiausiai širdies? (Lenkijos, Italijos, Prancūzijos, Vokietijos, Suomijos, Vengrijos, Nė vienos iš jų)

13. Su kuriuo iš šių europiečių labiausiai norėtumėte pabendrauti? (Dua Lipa, Karaliumi Karoliu III, Rogeriu Federeriu, Cristiano Ronaldo, Madsu Mikkelsenu, Marina Abramovič, Emmanueliu Macronu)

14. Jeigu galėtumėte persikelti laiku, kokį Europos istorijos laikotarpį norėtumėte išvysti savo akimis? (Senovės Graikiją, Romos imperijos klestėjimo laikus, Renesansą Italijoje, Kristupo Kolumbo kelionę į Ameriką, Didžiąją Prancūzijos revoliuciją, II pasaulinį karą, Norėčiau keltis laiku į ateitį, Nenorėčiau keliauti laiku)

15. Ar sutinkate, kad Europos šalys, įskaitant ir Lietuvą, turi skirti didesnį dėmesį kovai su klimato kaita, net jei trumpalaikėje perspektyvoje tai sukeltų nepatogumų? (Taip, Ne, Neturiu nuomonės)

16. Kokią muzikos grupę, atlikėją ar kompozitorių iš toliau išvardintų pirmiausia rinktumėtės klausytis? (ABBA, Wolfgangas Amadeus Mozartas, Adele, Rammstein, Editha Piaf, Nemo, Dua Lipa, Modern Talking, Kita)

17. Kurios iš Europos Parlamento frakcijų idėjos jums yra arčiausiai prie širdies? (Europos liaudies partijos, Europos parlamento socialistų ir demokratų, Atnaujinkime Europą, Žaliųjų frakcijos/Europos laisvojo aljanso, Europos konservatorių ir reformuotojų, Identiteto ir demokratijos, Europos parlamento kairiųjų, Nežinau, Nėra vienos frakcijos, kurios idėjos man būtų artimos)

18. Jei ne Lietuvoje, kurioje iš šių Europos šalių rinktumėtės gyventi? (Latvijoje, Lenkijoje, Švedijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Nė vienoje iš jų)

19. Kuri iš pastaraisiais metais Lietuvos „Eurovizijos“ atranką laimėjusių dainų jums labiausiai patiko? (Ieva Zasimauskaitė – „When We‘re Old“, Jurijus Veklenko – „Run With The Lions“, „The Roop“ – „Discoteque“, Monika Liu – „Sentimentai“, Monika Linkytė – „Stay (Čiūto Tūto)“, Silvester Belt – „Luktelk“, Nė viena, „Eurovizijos“ nežiūriu)

20. Ar sutinkate, kad, bendrai imant, Lietuvos narystė ES yra teigiamas dalykas? (Taip, Ne, Neturiu vienareikšmiško atsakymo į šį klausimą)

Toliau šiame tekste rasite visų sąrašų lyderių atsakymus. Prie atsakymų variantų nurodome, kurie lyderiai juos rinkosi. Atsakymų variantų, kurių nesirinko nė vienas lyderis, nebeminime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius