Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kiek vaikų Lietuvoje yra gavę Barbės ar Keno vardą?

Barbės vardas daugeliui lietuvių siejasi su populiaria vaikiška lėle – ir ne ką mažiau populiariu 2023 m. liepą pasirodžiusiu filmu. Bet ar žinojote, kad Barbės vardas kaip mergaitės vardas kadaise buvo duodamas ir Lietuvoje?
Lėlė Barbė
Lėlė Barbė / 123RF.com nuotr.

Nuo 1900 m. Lietuvoje Barbės vardas buvo suteiktas 18 mergaičių, savo „Facebook“ paskyroje skelbia Registrų centras, remdamasis Gyventojų registru.

Tačiau šiuo metu jis patenka į išnykusių vardų sąrašą. Ir jau seniai. Paskutinį kartą Barbės vardas, kaip nurodo Registrų centras, vaikui mūsų šalyje buvo suteiktas 1932 m.

Paskutinė Barbė Lietuvoje gimė likus net 27 metams iki tada, kai Amerikoje rinkai buvo pristatyta iki šių dienų populiari lėlė tuo pačiu vardu. Tai įvyko 1959 m.

Barboros vardas, kaip rodo VLKK vardyno duomenys, dabar yra gana populiarus. Iki XX a. pradžios jis buvo suteikamas po kelis ar keliolika kartų per metus, bet nuo tada jo populiarumas išaugo. 2017 m. Lietuvoje gimė net 147 Barboros.

Tuo tarpu vardas Kenas, atkreipia dėmesį Registrų centras gali būti laikomas nauju vardu Lietuvoje. Per istoriją šis vardas buvo suteiktas 6 kartus, o pirmą kartą – jau atkūrus Nepriklausomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas