Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kita rugsėjo 11-osios auka: paslaptinga žmogžudystė, kuri liko neišaiškinta

2001 m. rugsėjo 11 d. smurtinių išpuolių aukomis Niujorke tapo ne tik žuvę per teroristų išpuolius. Henrykas Siwiakas, imigrantas iš Lenkijos, kuris keliavo į naują darbo vietą Brukline, tądien išlipo ne toje metro stotelėje ir buvo nušautas. Jo mirtis neišaiškinta iki šiol.
1965-iais Niujorke dingusi elektra
1965-iais Niujorke dingusi elektra / Vida Press nuotr.

2001 m. rugsėjo 11 d. Niujorke įvyko trys mirtini išpuoliai. Du iš jų įvykdyti užgrobtais lėktuvais. Trečiasis – pistoletu tamsiame Bruklino kampe, likus vos 18 minučių iki vidurnakčio.

Paskutinis žmogus, nužudytas rugsėjo 11-ąją, liko nežinomu. Jo gedi tik keletas žmonių, kol kitas Rugsėjo 11-osios aukas prisimena visas miestas.

Niekas neskaito jo vardo per mikrofoną ceremonijos metu. Šaligatvio, kur jis krito pakirstas kulkos, nežymi jokia atminimo lenta.

Paskutinio žmogaus, nužudyto Rugsėjo 11-ąją, žmogžudystės byla lieka neištirta. Jei jis būtų buvęs nužudytas diena anksčiau, galbūt policija būtų ką nors sulaikiusi.

Bet tą naktį policija į skambutį telefonu 911 galėjo atsakyti tik labai ribotomis pajėgomis – pareigūnų reikėjo svarbiausiose miesto vietose, ypač taške, kur ką tik stovėjo Pasaulinis prekybos centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas