Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasitikrinkite: šių metų matematikos egzamino preliminarūs atsakymai

Birželio 14 d. abiturientai laikė valstybinį matematikos brandos egzaminą. 15min dalinasi preliminariais egzamino atsakymais.

2023 m. matematikos VBE preliminarūs atsakymai – nuotraukų galerijoje žemiau. Egzamino užduotis galite rasti čia.

Matematikos egzaminą sprendė papildomo ugdymo akademijos „Alfa klasė“ matematikos mokytojai Andrius Gegužis ir Darius Likandrovas.

„Lyginant su praeitų metų egzaminu, šių metų egzaminas pasirodė lengvesnis“, - egzaminą komentuoja mokytojas A.Gegužis.

Jo teigimu, yra daugiau uždavinių, įveikiamų ir turėjusiems B kursą, nemažai uždavinių su klasikinėmis formuluotėmis (pavyzdžiui, apskaičiuoti apibrėžimo sritį, atpažinti grafiką, pritaikyti trikampio ploto formulę iš formulių lapo, apskaičiuoti išvestinę ir kt.)

Tačiau, pasak A.Gegužio, buvo ir sunkių uždavinių – ypač paskutinieji du. Tad surinkti aukštą balą, pasak mokytojo, irgi nebuvo lengva, nes šie uždaviniai daug kam galėjo pakišti koją.

Taip pat mokytojas atkreipė dėmesį, kad kai kurios uždavinio sąlygos buvo panašios į prieš tai buvusių egzaminų sąlygas, pavyzdžiui, uždavinys su decibelais.

„Manau, kad egzaminas sudarytas ganėtinai tinkamai, yra vidutinio sunkumo. Spėju, kad egzaminą šiais metais išlaikys daugiau laikiusiųjų nei praeitais“, – sako A.Gegužis.

Nacionalinės švietimo agentūros duomenimis, šiemet laikyti matematikos egzaminą pasirinko 15 tūkst. 95 kandidatai. Praėjusiais metais jų buvo apie pora šimtų daugiau.

Pastaruosius kelerius metus šį egzaminą renkasi apie 58–60 proc. visų laikančiųjų brandos egzaminus.

Pagal populiarumą matematikos egzaminą lenkia tik anglų kalbos bei lietuvių kalbos ir literatūros valstybiniai brandos egzaminai.

Matematikos brandos egzamino užduotį sudaro trys dalys. Pirmojoje dalyje pateikiami uždaviniai su pasirenkamaisiais atsakymais, už kiekvieną jų skiriama po vieną tašką, antrojoje dalyje – trumpojo atsakymo nestruktūruoti arba struktūruoti uždaviniai. Trečiąją dalį sudaro atvirojo atsakymo struktūruoti arba nestruktūruoti uždaviniai.

Per egzaminą galima naudotis skaičiuotuvu be tekstinės atminties.

Pernai matematikos brandos egzamino neišlaikė maždaug trečdalis jį sprendusių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas