Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 21

Prieš 30 m. įvykis mokykloje pradžiugino NSO entuziastus: tačiau tiesa pasirodė esanti kitokia

Atsakymas priklauso nuo to, kieno paklausite. Daugeliui NSO entuziastų šis incidentas, kai 62 moksleiviai tvirtino žaidimų aikštelėje matę skraidančią lėkštę ir ateivius, yra vienas svarbiausių žmonių ir nežemiškų būtybių susidūrimų istorijoje. Patiems moksleiviams, kurie visa tai patyrė ir vėliau kritiką, šis incidentas tam tikra prasme nulėmė, kaip ateityje susiklostys jų gyvenimas. Tuo tarpu skeptikams tai yra iliuzijų ir melo kratinys - ne kas kita, kaip nesusipratimas, pokštas ar ryškus masinės isterijos atvejis.
Žemės planeta
Žemės planeta / Vida Press nuotr.

1994 m. rugsėjį mažame Zimbabvės kaimelyje Ruva žmonės pradėjo kalbėti apie vietos pradinėje mokykloje įvykusį keistą įvykį.

62 vaikai tvirtino, kad per pertrauką matė, kaip mokyklos aikštelėje nusileido sidabrinis diskas, iš kurio išėjo keistos būtybės ir kreipėsi į vaikus.

Kaip pasakojo vaikai, šios būtybės buvo panašios į žmones, tačiau jų oda buvo vaškinė, o akys – didelės ir skvarbios.

Dar labiau stebina tai, kad šios būtybės su vaikais bendravo telepatiškai, netardamos nė žodžio. Bendraudami jie skundėsi dėl taršos ir to, kad žmogus palieka savo planetą griuvėsiuose.

Netrukus po vaikų pasakojimų nemažai suaugusiųjų bandė patikrinti, kuo galėtų būti pagrįsti vaikų teiginiai. Tarp jų buvo NSO ekspertė Cynthia Hind, Harvardo universiteto profesorius ir psichiatras Johnas E.Mackas ir BBC žurnalistai.

Tiesa, nors daugelis šį incidentą laiko akivaizdžiu nežemiškų būtybių egzistavimo įrodymu, kiti nusiteikę skeptiškiau ir teigia, kad tai veikiau ryškus masinės isterijos pavyzdys. Tačiau kas iš tikrųjų tuo metu įvyko mokyklos aikštelėje, iki šiol nėra aišku.

Ką sakė vaikai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas