Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 09

Viena žinomiausių XXI a. paslapčių: apie dingusią M.Murray negirdėti jau 19 metų

Mauros Murray dingimas yra bene viena iš labiausiai žinomų ir aptarinėjamų neišspręstų XXI a. paslapčių. Ši byla dažnai vadinama pirmąja neišspręsta paslaptimi socialinių tinklų amžiuje, nes likus penkioms dienoms iki merginos dingimo socialinis tinklas „Facebook“ tapo viešai prieinamas interneto vartotojams. Kas nutiko M.Murray tą lemtingą 2004 m. vasario 9-ąją, vis dar neaišku.
Maura Murray
Maura Murray / „Shutterstock“ nuotr.

2004 m. vasario 9 d. 19.27 val. Faith Westman iš Haverhilo, Naujojo Hampšyro, pranešė policijai apie avariją 112-ajame greitkelyje. Juodos spalvos „Saturn“ automobilis buvo įstrigęs sniego krūvoje netoli moters namų.

Dispečeris padėkojo moteriai ir į įvykio vietą išsiuntė ekipažą.

19:42 val. sulaukta dar vieno skambučio apie šį eismo įvykį. Šį kartą skambino autobuso vairuotojas Butchas Atwoodas, kuris pranešė, kad avarijos auka tapo jauna moteris, kuri smarkiai sušalusi, bet išvengusi sužeidimų.

Skambinusysis teigė, kad pasiūlė moteriai iškviesti pagalbą, tačiau ji pasakiusi, kad jau spėjo susisiekti su gelbėtojais.

Nepaisant to, B.Atwoodas, gyvenantis mažiau nei už 100 metrų nuo avarijos vietos, grįžo namo, paskambino į policiją.

19.46 val. policija atvyko į įvykio vietą, tačiau moters niekur nebuvo matyti.

Netrukus paaiškėjo, kad dingusioji yra 21 metų Maura Murray.

Ji studijavo mediciną Masačusetso universitete ir tą rytą iš universiteto miestelio išvyko niekam nepranešusi, kad vyksta į Naująjį Hampšyrą.

Po to, kai ji dingo iš avarijos vietos, jos daugiau niekas nematė.

Apie šį įvykį daug kalbėjo Jungtinių Valstijų žiniasklaida, galiausiai po kiek laiko incidentas įkvėpė ir rašytojus literatūros kūriniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne