Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 šalių, kur šiemet gyventi brangiausia – ir 10, kur pigiausia

Šveicarija – brangiausia šalis gyventi. Tai rodo „CeoWorld“ tyrimas, žurnalo paskelbtas šią savaitę. Sąrašo viršūnėje dominuoja Europos valstybės – iš TOP20 net devynios yra senajame žemyne.
„The Äscher“ restoranas Šveicarijoje
Šveicarija / 123rf.com nuotr.

Kad įvertintų, kuriose šalyse yra brangiausia – ir pigiausia – gyventi, „CeoWorld“ žurnalas surinko ir išanalizavo dešimčių tyrimų duomenis: vartojimo prekių indeksą, „Numbeo“ gyvenimo kainos indeksą, nacionalinius bei tarptautinius tyrimus.

Savo sąrašą žurnalas sudarė atsižvelgdamas į tai, kiek šalyje kainuoja būstas, drabužiai, taksi paslaugos, komunaliniai mokesčiai, internetas, maisto produktai, transportas, restoranai. Visi kriterijai sugrupuoti į penkias esmines grupes: gyvenimo kaina, nuoma, maisto produktai, valgymas mieste ir perkamoji galia.

Tuomet Niujorkas buvo pasirinktas atskaitos tašku – jam skirta 100 balų. Tad, šalis, kuri surinko daugiau balų, yra brangesnė už Niujorką, o mažiau – pigesnė.

Sąrašo viršūnėje po Šveicarija rikiuojasi Norvegija, Islandija, Japonija, Danija, Bahamos, Liuksemburgas, Izraelis, Singapūras ir Pietų Korėja.

Tuo tarpu kitame indekso gale – Pakistanas, Afganistanas, Indija, Sirija, Uzbekija, Kirgizija, Tunisas, Venesuela, Kosovas ir Sakartvelas.

Lietuva tarp 132 valstybių yra 66-a (44,8 balo).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas