Norvegija
Įspūdingais fjordais ir kalnais galinti didžiuotis Norvegija ypatingą grožį atskleidžia žiemą. Pietvakarinėje šalies pakrantėje įsikūręs Bergeno miestas gali pasiūlyti kvapą gniaužiančius gamtos vaizdus, istorinę architektūrą ir gyvybingą miesto gyvenimą.
Bergeno svečiai gali apžiūrėti garsiąją Bryggen prieplauką, įtrauktą į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, įspūdingą Fløibanen funikulierių, iš kurio atsiveria panoraminiai vaizdai, pasivaikščioti po Bergeno žuvų turgų, kuriame gali įsigyti šviežių jūrų gėrybių, pavyzdžiui, rūkytų lašišų, krevečių ir marinuotų silkių. Lankytojai turėtų paragauti tradicinės Bergeno žuvų sriubos, pagamintos iš įvairių vietoje sugautų žuvų – menkių, lašišų ir paltusų – bei pagardintos morkomis, porais ir bulvėmis.
Skrydžiai į šį Norvegijos miestą iš Vilniaus oro uosto vykdomi vasario 14–18 d., tad ši kelionių kryptis tinkama ir meilės šventei paminėti.
Vokietija
Dortmundas, garsėjantis sportu (šiame mieste įsikūręs garsusis futbolo klubas „Borussia“), skaniu maistu, tradiciniais gėrimais ir industrinio stiliaus pastatais, patiks modernizmo gerbėjams. Vasario 15–20 d. miesto lankytojai gali nukeliauti į Zolliern Colliery muziejų, kuriame vis dar gyva miesto pramoninė praeitis, ir pasivaikščioti po Ostwall muziejų, kuriame eksponuojamas šiuolaikinis menas.
Miesto svečiai taip pat turėtų paragauti Dortmundo šnicelio (Dortmunder Schnitzel), kuris panašus į Vienos šnicelį ir patiekiamas su citrinų skiltelėmis, bulvių salotomis ir bruknių padažu. Užkandžių mėgėjams patiks Reibekuchen bulviniai blyneliai, kurie šiame mieste įprastai pristatomi kaip gatvės maistas.
Vasario 17 d. Dortmunde taip pat vyks Vokietijos klubų „Borussia“ ir „VfL Wolfsburg“ rungtynės, todėl sporto entuziastai turėtų nepraleisti progos pajusti tikrąją Vokietijos sporto dvasią.
Italija
Vasario 15–17 d. taip pat galima apsilankyti Romoje. Šį mėnesį Italijos sostinėje vyrauja švelni temperatūra, todėl miesto svečiams nekils sunkumų lankant gražiausias Romos vietas. Be to, žiemą Roma pasipuošia daugybe šviesų, todėl lankomiausios vietos, tokios kaip Koliziejus, Trevi fontanas, Šv. Petro bazilika Vatikane ir kitos, tamsiuoju paros metu atrodo tarsi įgavusios naują išvaizdą.
Roma gali pasigirti turtingu kulinariniu paveldu. Apsilankiusieji restorane turėtų užsisakyti Carbonara – klasikinį kreminį makaronų patiekalą, Pizza Romana – romėniško stiliaus picą, kuri garsėja plona, traškia pluta, arba Abbaccio alla Romana keptą ėriuką, pagardintą česnakais, rozmarinais ir baltuoju vynu. Lankytojai turėtų nepamiršti paragauti vietos tiramisù. Šis desertas gaminamas iš maskarponės sūrio, kakavos miltelių, kartais pagardinamas šiek tiek likerio.