Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 Europos salos, kuriose galima išvengti žmonių minios

Kadangi Europos šalys pradėjo mažinti kelionių apribojimus, šią vasarą ramiai paatostogauti gali tapti sudėtinga. Per didelio turistų skaičiaus vengimas gali būti varomąja jėga, padėsiančia mums ištirti žemyno dalis, apie kurių egzistavimą nežinojome, rašoma „Euronews“.
Formentera, Balearų salos
Goco sala, Malta / 123RF.com nuotr.

Šiuo atveju kalbama apie tūkstančius (taip, tūkstančius) rečiau lankomų Europos salų, kuriose suptų ramybė.

Štai 5 išskirtinės, tačiau mažiau žinomos Europos salos.

Lastovas, Kroatija

Lastovas yra tarp šiaurinės Apulijos ir garsiosios Kroatijos salų grupės – Dalmatijos pakrantės. Nors iš paukščio skrydžio gali pasirodyti, kad ši sala įsitaisiusi kažkur Karibuose.

Nepaisant to, kad tai didžiausia sausumos dalis iš 47 pakrantės salų ir salelių, joje yra tik vienas viešbutis „Triton“ bei žinomas paplūdimio restoranas.

Ši sala intriguoja turistus, norinčius išvysti žvaigždėtą Europos dangų ir pasimėgauti šildančia saule.

Oronsėjaus sala, Škotija

Škotijoje yra daugiau kaip 790 salų. Jų yra įvairių – nuo mažyčių negyvenamų žemės lopinėlių iki didžiulių plotų, tokių kaip keltų stebuklų šalis Skajus. Netoli Skajaus yra Oronsėjaus sala – mitais apipinta žavinga, neatrasta gamtos priebėga.

Jei pavyks tinkamai pasirinkti laiką, dėl potvynių ir atoslūgių iš Skajaus salos į Oronsėjaus salą galima patekti pylimu, o tai tik dar labiau sustiprina jos mistiškumą.

Čia turistai džiaugiasi dramatišku kraštovaizdžiu, nes galima išvysti aukštas uolas ir urvus, kurie pasibaigia vandens žydrynėje.

Gocas, Malta

Maltiečiai Goco salą laiko „kaimiškąja seserimi“. Ją galima pasiekti keltu vos per 25 minutes iš pagrindinio šiaurinio Maltos uosto.

Mitais apipintose Goco salos gatvelėse galima pamatyti barokinės architektūros statinių, vedančių į vietas, kuriose siūlomos vietinio aliejaus, vyno ir duonos degustacijos.

Goco sala taip pat yra populiari tarp nardytojų. Jie čia mėgsta tyrinėti povandeninius urvus.

Formentera, Balearai

Mažiausią Ispanijos Balearų salų salą vis dažniau pamato turistai, ieškantys ramumos po naktinio Ibisos gyvenimo. Balto smėlio paplūdimiai ir gintariniai saulėlydžiai – puiki vieta pabėgti nuo vakarėlių salos beprotybės.

Pagrindinis Illetes paplūdimys yra ilgos smėlio juostos formos, besitęsiančios į vandenį ir leidžiančios lankytojams susipažinti su įdomiu ir įvairialypiu jūros gyvenimu.

Turistai gali tikėtis paragauti geriausių Viduržemio jūros regiono patiekalų, kuriuos siūlo salos vietinės užkandinės.

Formenterą taip pat lengva apvažiuoti dviračiu. Visą vasarą lankytojai gali pajausti salos dvasią: nuo senovinių švyturių iki pasaulio paveldui priskiriamų Posidonijos jūros žolių prerijų.

Porkerolio sala, Prancūzija

Šiame septynių kilometrų ilgio žemės ruože prie Rivjeros krantų gyventojai aktyviau pradėjo kurtis tik XIX a. pabaigoje.

Kalvotos kalvos pereina į smėlėtas pakrantes, kurios vasaros mėnesiais traukia lankytojus. Kas galėtų juos kaltinti, kai temperatūra siekia 30 laipsnių šilumos, o vanduo toks žydras?

Port Kroso nacionalinis parkas – pagrindinis ramybės mėgėjų traukos objektas, apimantis didžiąją dalį salos žemyninės dalies ir iki smulkmenų saugomas vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas