Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

50-tas „TrenkTuras“: jubiliejinis žygis Marso kanjonų ir kraterių apsuptyje

Didžiausių pėsčiųjų žygių organizatorius „TrenkTuras“ šeštadienį paminėjo ypatingą progą – 50 masinį žygį! Ši sukaktis labai simboliškai sutikta jubiliejiniame žygyje Naujojoje Akmenėje kartu su 5000 žygeivių. Pusę Lietuvos pravažiavę žygeiviai čia grožėjosi nežemiškais vaizdais, savaitgalį užkariavusiais internetą, rašoma „TrenkTuras“ pranešime spaudai.
50-tas „TrenkTuras“: jubiliejinis žygis Marso kanjonų ir kraterių apsuptyje
50-tas „TrenkTuras“: jubiliejinis žygis Marso kanjonų ir kraterių apsuptyje / Organizatorių nuotr.

„Kalnai, tarpekliai, krateriai, slėniai… Viskas čia taip sava, tačiau ir svetima, regėta, bet nepažįstama. Žmogaus ranka sukurtas reljefas iš tiesų atkartoja vaizdus, mokykloje matytus atlasuose ir filmuose apie mėnulį,” – pranešdamas apie žygį rašė „TrenkTuras“. Ir iš tiesų, kosminiai reginiai prasidėjo net ne žygio dieną, o jo išvakarėse: į Naująją Akmenę nakvoti atvykę žygeiviai išvydo pašvaisčių nušviestą dangų. Į dangų buvo nukreiptos ne tik žygeivių akys, bet ir kameros, užfiksavusios retai matomą gamtos stebuklą.

Žygio dieną žygeivių akys buvo nukreiptos į žmogaus sukurtus stebuklus. Iš visų žygio metu aplankytų objektų daugelio simpatijas užkariavo Karpėnų klinčių ir Menčių karjerai: „Kraštovaizdis čia unikalus, vaizdai – labai nekasdieniai. Kilometrai tirpo po kojomis, kol žygiavom karjerais, smėlio kanjonais, ežerų pakrantėm, saulėje besimaudančiais slėniais. Dulkėms kylant iš po kojų, jaučiausi labiau lyg „Mad Max” filmavimo aikštelėje, o ne mūsų šalies pakraštėlyje,” – po žygio rašė tinklaraščio „Saulėta virtuvė” kūrėja Asta.

19, 32 ir 56 km maršrutus įveikę žygeiviai džiaugėsi pagerintais rekordais ir jubiliejiniais pasiekimais: žygeiviui Rimantui tai buvo jau 50-asis žygis su „TrenkTuru”, o dar dešimt žygeivių peržengė 40 žygių ribą. Renginio metu dėmesio netrūko ir ilgametei žygeivei Onai.

Sveikindamas su artėjančiu 82 metų gimtadieniu, „TrenkTuro” įkūrėjas Vytautas ištikimą žygeivę pasveikino įteikdamas garbės diplomą, su kuriuo moteris žygiuose galės dalyvauti nemokamai: „Ačiū, kad esate mūsų bendruomenės dalis ir savo pavyzdžiu įkvepiate žygiuoti visus: ir vyresnius ir jaunesnius, ir tuos žygeivius, kurie kartais patingi.”

Savo pavyzdžiu žygeivius šį kartą įkvėpė ne tik Ona, bet ir 89-erių Vytautas, pasirinkęs 19 km maršrutą. Ryžto įveikti kosminį iššūkį netrūko ir keturkojams palydovams: žygyje šeimininkus lydėjo 242 šunys. Jie, kaip ir žmones, finiše buvo apdovanoti medaliais bei „Purina” užkandžiais. Žmonės trasoje vaišinosi „Activus” baltyminiais batonėliais, „Gaidelio” pusrytainiais ir krekeriais, „Tupla” bei „Tundra” batonėliais.

Troškulį malšino „Žalia giria” vanduo, o ilgųjų trasų žygeiviams papildomos energijos suteikė pietūs bei „Vero cafe” kavos ir „Gardėsio” bandelių stotelė. „SPA Vilnius” ir „iLunch” žygeivius nudžiugino laimės ratais, o „Hiatus” įveikti visą žygį skatino kiekvienoje stotelėje palikdami dovanų. Sugrįžusių iš Marso kanjonų savanoriai laukė ne tuščiomis: žygeiviams įteikti medaliai ir „Activus” košės.

Ne tik medaliai, bet ir trofėjai atiteko trims „Hiatus” komandinėje įskaitoje dalyvavusioms komandoms. Pirmoje įskaitos vietoje puikavosi „Etex Group” komanda, kartu nuėjusi 1579 kilometrus. Antroji vieta atiteko „Gren”, įveikusiems 988 kilometrus. Simboline bronza džiaugėsi „Activus”, nuėję 967 kilometrus.

Stogą raunantį nuotykį Naujojoje Akmenėje rėmė „Etex Group” – novatoriška pasaulinė lengvų konstrukcijų lyderė, galinti sutaisyti bet kokį „nurautą” stogą. Kitas „TrenkTuro” žygis – po mažiau nei mėnesio! Organizatoriai kviečia į UNESCO sąraše pernai atsidūrusią Kuldygą, garsėjančią pasakišku senamiesčiu ir plačiausiu kriokliu Europoje.

Daugiau informacijos apie birželio 8 dieną vyksiantį žygį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas