Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

7 keisčiausi Europos muziejai, tarp kurių atsidūrė ir Kauno Velnių muziejus

Keliautojus ir turistus galima suskirstyti į dvi grupes – tie, kurie mėgsta lankytis muziejuose, ir tuos, kurie juos aplenkia kilometro spinduliu. Tačiau šie septyni muziejai, kuriuos pristato „Ryanair“ tinklaraštis, turėtų patiks net ir tiems, kam paprastai muziejuose būna nuobodu vos įėjus per duris.
Povandeninis muziejus
Povandeninis muziejus / Shutterstock.com

Gelato muziejus, Bolonija, Italija

Gelato yra ledai, o jei tiksliau – iš pieno produktų pagamintas ir sušaldytas saldus desertas. Jis taip pat gali būti gaminamas ir iš šaldytų vaisių ar uogų sulčių. Jis itin populiarus Italijoje ir dažnai vadinamas tiesiog itališkais ledais.

Nieko keisto, kad būtent Bolonijoje veikia Gelato muziejus, kuriame sužinosite XI a. siekiančią šio skanaus deserto istoriją, taip pat susipažinsite su populiariausiomis ledų rūšimis. Kai istorijos pamoka bus baigta, galėsite keliauti tiesiai į antrąją dalį, kurią nesuklysime pavadinę skaniausia – už 3 eurus galėsite mėgautis įvairiausių skonių Gelato – nuo riebių šokoladinių, iki gaivių šerbetų. Ar gali būti geresnis muziejus smaližiams?

Gelato Museum Carpigiani, Via Emilia, 45, 40011 Anzola dell’Emilia, Bologna, Italia

Mažų buteliukų muziejus, Oslas, Norvegija

A photo posted by unnienger (@unnienger) on

Norite pasijusti it Alisa Stebuklų šalyje? Turite progą tai padaryti Osle, kur veikia mažų buteliukų muziejus. Sakoma, kad jis toks vienintelis pasaulyje. Šiuo metu muziejuje yra surinkta daugiau kaip 53 000 įvairių alkoholinių gėrimų buteliukų. Atsakysime į nebylų jūsų klausimą – gerti iš jų niekas neleidžia. Tačiau muziejaus įkūrėjai turi paruošę įvairių netikėtumų, vienas kurių – Siaubo kambarys. Ką jame galima patirti, nepasakosime. Reikės nuvažiuoti patiems ir išbandyti.

The Mini Bottle Gallery, Kirkegata 100153, Oslo, Norway

Dešrelių muziejus, Berlynas, Vokietija

A photo posted by Lauren (@laurendebeer) on

Tai viena, kurią būtų galima pavadinti dešrelių šalimi. Ir ji įsikūrusi Berlyne. Interaktyviuose ekranuose pateikiama informacija jus supažindins su 1940 m. išpopuliarėjusiu vokišku produktu ir atskleis daug su vokiškomis dešrelėmis susijusių legendų. Muziejuje įrengta daug netikėtų atrakcijų. Pavyzdžiui, prieskonių kambarys, kvepiantis, žinoma, dešrelėmis! Taip pat virtualus žaidimas, kuriame galėsite pagaminti dešreles, o vėliau – net su „jomis“ pasimušti. Papasakoti apie šį muziejų sunku – reikia į jį nueiti.

Deutsches Currywurst Museum, Schützenstraße 70, 10117 Berlin

Velnių muziejus, Kaunas, Lietuva

Velniai iš Velnių muziejaus
Muziejaus nuotr./ Velnių muziejaus eksponatas

Pristatyti šio muziejaus lietuviams galbūt ir nereikia – dauguma bent jau mokyklos metais jame esate lankęsi. Muziejui pradžią davė ekscentriško ir labai talentingo menininko Antano Žmuidzinavičiaus kolekcija, kurioje buvo surinkta daugiau kaip 2000 velnių – nuo medinių, molinių skulptūrėlių iki paveikslų ir kitokių dirbinių. Kai kurios jų vaizduoja „suvelnėjusias“ politines figūras (pavyzdžiui, A.Hitlerį ar J.Staliną, šokančius kartu), kitos – mitologinius velnius. Kiekviena tauta turi savo velnius ir kitokius demonus – turistai, apsilankę Kaune esančiame Velnių muziejuje, tikrai suras jų „brolius ir pusbrolius“.

A.Žmuidzinavičius Museum, V. Putvinskio g. 55, Kaunas 44211

Neono muziejus, Varšuva, Lenkija

Sakoma, kad kas vienam žmogui šiukšlė, kitam gali būti lobis. Šią tiesą prisimeni, kai lankaisi Varšuvoje, Davido Hillo ir Ilonos Karwinskos įkurtame šviesų muziejuje. Ši vieta veikia nuo 2005-ųjų, tačiau turistams iki šiol nėra labai žinoma. O be reikalo, mat apsilankę čia pateksite į keistą, bet be galo įdomų šviesos instaliacijų pasaulį.

A photo posted by Julia (@julia__zdunska) on

Jame – daugybė (iš pirmo žvilgsnio) kičinių neoninių ženklų bei kitokių šviesos instaliacijų. Kad ir ką sakytų tie, kurie čia jau lankėsi, užsukti verta ir jums. Jau vien dėl to, jog šiame muziejuje yra surinkta didžiausia neoninių ženklų kolekcija Europoje.

Neon Museum, Mińska 25, Soho Factory, Building 55

Atlanto muziejus, Lansarotė, Kanarų salos, Ispanija

Nardytojai, pasiruoškite – šis muziejus, įkurtas 12 metrų po vandeniu, Lansarotės saloje, Kanaruose, laukia jūsų. Jis – pirmasis povandeninis muziejus Europoje. Jame esanti skulptūrų kolekcija sukurta britų menininko Jasono deCaires Taylor. Šis povandeninis muziejus jam – jau antrasis. Pirmąjį menininkas įkurdino Meksikoje, netoli Kankuno.

Planuojama, kad ateityje „Atlanto muziejuje“ bus net 300 eksponatų.

VIDEO: Pasigėrėjimą keliantį muziejų po vandeniu turės ir Europa

Druskinių ir pipirinių muziejus, Guadalest, Ispanija

A photo posted by Turbo Island (@turboisland) on

Už 25 km nuo Benidormo miesto įsikūręs muziejus ispaniškai vadinasi Museo de Saleros y Pimenteros, kas reiškia – druskinių ir pipirinių muziejus. Jo įkūrėja ir savininkė – archeologė Andrea Ludden. Per 30 metų ji surinko beveik 20 000 skirtingų indelių, kuriuose laikoma druska ir pipirai. Muziejuje galima išvysti ypatingų eksponatų. Pavyzdžiui, 1960-ųjų „The Beatles“ narius, iš kurių galvų „byra“ pipirai ir druska. Taip pat miniatiūrinių kengūrų, kurių paskirtis irgi ta pati – „barstyti pipirus ir druską“.

Tiesa, šis muziejus – jau antrasis šios temos muziejus, kurį įkūrė A.Ludden kartu su vyru. Pirmasis veikia Gatlinburge, Tenesyje, JAV, nuo 2001 m.

Avinguda d’Alacant, 03517 El Castell de Guadalest, Alicante, Spain

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas