Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 nemandagiausios klaidos, kurias gal ir jūs darote lėktuve

Atrodo, kad visi dabar arba skrenda poilsiauti, arba jau grįžta iš atostogų. Pilni terminalai žmonių, ilgos eilės, skubėjimas gali pradėti erzinti net ir kantriausius žmones. Tad geriausia pasistengti, kad kiekvienas mūsų dar labiau negadintų nuotaikos kitiems keleiviams. „Country Living“ pateikia 8 dalykus, ko geriau nedaryti.
Šitaip elgdamiesi visus išvesite iš kantrybės
Šitaip elgdamiesi visus išvesite iš kantrybės / twitter.com/jessiechar nuotr.

1. Nerymokite prie laipinimo vartų

Stokite į eilę tik tada, kai prie laipinimo vartų pasirodo darbuotojai ir pradeda rengtis laipinimo procesui. Gal jums atrodo, kad kuo anksčiau atsistosite į eilę, tuo didesnė tikimybė, kad jums į saloną leis pasiimti visą rankinį bagažą, tačiau taip darydamas kuriate chaosą ir stresinę situaciją darbuotojams ir kitiems keleiviams.

2. Naudokite tik vieną porankį

Net jeigu ir sėdite vidurinėje kėdėje, yra nemandagu užsigrobti abu porankius. Lėktuvo etiketas – vienas priklauso tik jums, o kitu reikia dalintis su kitu keleiviu.

3. Jeigu jums REIKIA nusiauti batus, būkite su kojinėmis

Vien iš pagarbos kitiems keleiviams geriau būtų visą skrydį būti su batais. Jeigu tai jums per didelė kančia, likite bent jau su kojinėmis. Žinoma, švariomis.

4. Pažadinkite kitą keleivį, o ne lipkite per jį

Jeigu sėdite viduryje ar prie lango, o prie krašto sėdintis keleivis miega, nelipkite per jį, jeigu jums reikia pasinaudoti tualetu. Švelniai ir mandagiai jį pažadinkite, kad jis jus išleistų.

5. Minimaliai kalbinkite kitus keleivius

Leiskite kitiems keliaujantiems žmonėms atsipalaiduoti, miegoti. O jeigu jūs pats norite mandagiai baigti pokalbį, pasakykite, kad dabar skaitysite arba klausysite muzikos.

123rf.com/Keleiviai lėktuve
123rf.com/Keleiviai lėktuve

6. Venkite trukdyti kitiems

Anot apklausų, vienas labiausiai erzinančių dalykų – vietoje nenusėdintys keleiviai. Jeigu žinote, kad jums dažnai reikia į tualetą, arba jums tirpsta kojos, tad norite vis jas pratampyti, nesėskite prie lango. Pasirinkite vietą prie praėjimo ir netrukdykite kitiems.

7. Prieš atlenkdamas kėdę pažiūrėkite atgal

Elementarus mandagumas. Galbūt už jūsų sėdintis keleivis tuo metu valgo, gal ant atlenkiamo staliuko turi gėrimą ar planšetę. Geriau atsisukite pažiūrėti, o dar geriau – leiskite jam žinoti, kad norite atlenkti savo kėdę.

8. Apsispręskite dėl užuolaidėlių ir laikykitės sprendimo

Jeigu sėdite prie lango, žinoma tai jūsų sprendimas – ar palikti lango užuolaidėles pakeltas, ar jas nuleisti. Bet jeigu skrydžio metu jas vis kilnosit ir versit kitus keleivius vis pratintis iš naujo prie šviesos, tikrai juos suerzinsit.

123rf.com nuotr./Lėktuvas
123rf.com nuotr./Lėktuvas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento