Daugiau straipsnių

8 patarimai keliautojams, kurie padės sutaupyti šiais ekonomiškai sudėtingais laikais

Šaltinis:

Dabar, kovojant su infliacija, visame pasaulyje didinamos palūkanų normos, įskaitant viešbučių kainas, kurios daugelyje populiarių vietų pakilo 10 proc. ir daugiau. Tačiau nesvarbu, kas vyksta makrofinansų pasaulyje, sumanūs keliautojai gali rasti būdą, kaip keliauti gerai ir pigiau, pritaikydami savo strategijas, rašoma CNN.

Keliautoja

Laikydamiesi šių patarimų, galėsite kontroliuoti savo kelionių biudžetą, kad galėtumėte išvykti taip lauktų atostogų.

Raskite puikų skrydžio pasiūlymą, tada pasirinkite kryptį

Daugelis poilsiautojų išsirenka kelionės tikslą, kurį nori aplankyti, neatlikę išsamesnių tyrimų, o tada bando pritaikyti kainas prie turimo biudžeto. Daug geresnė strategija – išsiaiškinti, kur yra pigių skrydžių pasiūlymų, ir vieną iš šių variantų pasirinkti kaip atostogų tikslą.

Yra daug bendrovių, kurios specializuojasi skrydžių pasiūlymų paieškoje, pavyzdžiui, „Scott's Cheap Flights“ ir „Secret Flying“. Kitas būdas tai padaryti – į „Google Flights“ įveskite savo namų oro uostą, pasirinkite datą, o kelionės tikslą palikite tuščią.

Pasaulio žemėlapyje atsiras pradinė skrydžio kaina į bet kurią planetos vietą. Galite žaisti su datomis arba pasirinkti lanksčią parinktį, kad rastumėte optimalų skrydžio laiką.

Keliaukite ten, kur kainos patrauklios istoriškai

Dėl valiutos devalvacijos ar kitų finansinių problemų kai kurios pasaulio vietos yra pigesnės nei kada nors anksčiau. Galite aplankyti Stambulą ir Kapadokiją Turkijoje, patyrinėti Patagoniją ir Buenos Aires Argentinoje arba plaukti Nilu pro senovinius griuvėsius Egipte.

123RF.com nuotr. / Kapadokija, Turkija
123RF.com nuotr. / Kapadokija, Turkija

Amerikiečiai galės sutaupyti daugiau lėšų, keliaudami platesniame šalių sąraše, tačiau europiečiai, kurie stebėjo savo valiutos nuosmukį, vis tiek ras mažesnes kainas nei prieš metus aukščiau išvardytose šalyse, taip pat Vengrijoje, Laose ir Pietų Korėjoje. (Puikus būdas tai įvertinti – patikrinti istorinius valiutų keitimo kursus tokioje svetainėje kaip FXTOP.com).

Keliaudami mokesčius sumažinkite iki minimumo

Išvenkite „tūkstantinės mirties“, kurią gali sukelti pasaulio finansų įstaigos, kai kredito ar debeto kortele naudojatės ne namie.

Būtinai turėkite bent vieną kredito kortelę, už kurią netaikomas mokestis už operacijas užsienyje, o geriausia – debeto kortelę, už kurios išėmimą iš bankomato netaikomas mokestis.

Daugeliu atvejų geriausią kursą gausite naudodami kredito arba debeto kortelę vietos valiuta (atmeskite bet kokius pasiūlymus konvertuoti mokesčius į savo šalies valiutą).

Atkreipkite dėmesį, kad Argentinoje taisyklės kitokios – čia galioja gatvės „mėlynasis kursas“, pagal kurį galima atsiskaityti doleriais ar eurais ir kuris yra daug palankesnis nei oficialus kursas.

Tinkamas viešbučių ir nuomojamų butų žaidimas

Kartais geriausi pasiūlymai būna viešbučiuose, o kartais – atostogų nuomos punktuose. Taigi rinkitės.

123rf.com nuotr. / Tailandas
123rf.com nuotr. / Tailandas

Priklausomai nuo vietos ir nuo to, ar jums tikrai reikia virtuvės, pranašumas gali labai skirtis.

Kai kuriuose miestuose už nuomą imamas didelis mokestis, o kai kuriose šalyse (pvz., Tailande ir Vietname) gali būti pigiau kiekvieną kartą valgyti kitur nei maistą gaminti patiems.

Kad ir kurį būdą pasirinksite, labai atidžiai stebėkite, ką sako ankstesni svečiai, ypač tokiose paslaugose kaip Airbnb ir Booking.com, kur atsiliepimus gali palikti tik tie klientai, kurie ten apsistojo.

Pasirinkite transportą

Pasaulyje išplitus pigių skrydžių bendrovėms, tapo daug pigiau skristi viename regione, pavyzdžiui, Pietryčių Azijoje ir Europoje, arba šalyje, kurioje yra didelė vidaus skrydžių konkurencija, pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Meksikoje.

123rf.com nuotr. / Skrydžiai
123rf.com nuotr. / Skrydžiai

Todėl gali būti prasminga rasti tinkamą tolimojo skrydžio bilietą į vieną vietą ir tada pigių skrydžių oro linijomis (arba Europoje – traukiniu) keliauti į kitą šalį, į kurią iš tikrųjų norėjote nuvykti.

Ieškokite informacijos, užuot sutikę su akivaizdžiausiu maršrutu kaip su tuo, kuris jums yra privalomas.

Valgio metu išeikite iš turistinių zonų

Jei norite valgyti tai, ką valgo vietiniai, ir mokėti tiek, kiek jie moka, pasitraukite iš vietovės, kurioje yra turistų, ir pradėkite tyrinėti.

Vos 15 minučių pėsčiomis bet kuria kryptimi arba kelios stotelės metro gali padaryti didžiulį skirtumą bet kuriame užsienio svečių pilname mieste – nuo Prahos iki Venecijos ar Puerto Valjartos.

Tikėtina, kad išleisite mažiau ir galėsite mėgautis autentiškesniais patiekalais bei įspūdžiais.

123rf.com nuotr. / Tailandietiškas maistas
123rf.com nuotr. / Tailandietiškas maistas

Į savo telefoną įsirašykite tokią programėlę kaip „Google Translate“ ir taip galėsite iššifruoti meniu kita kalba.

Stenkitės keliauti ne sezono metu

Jei esate šeima, kuriai svarbūs mokyklos tvarkaraščiai, lengviau pasakyti nei padaryti, tačiau visur vienu metu niekada nebūna sezono įkarštis.

Visų pirma, atostogų laikas Pietų pusrutulyje yra kitu metų laiku nei šiauriniame, be to, kai kuriose atogrąžų vietovėse vasarą atostogos vyksta lėčiau, nes būna daugiau lietaus.

Birželio–rugsėjo mėnesiais populiarios kryptys, tokios kaip Meksika, Belizas ir Pietų Afrika, yra mažiau užimtos nei pirmąjį metų ketvirtį.

123RF.com nuotr. / Meksika
123RF.com nuotr. / Meksika

Idealus laikas daugelyje populiarių vietų yra „shoulder“ sezonas. Tai laikas, kai orai vis dar malonūs, bet nėra būrio turistų, pavyzdžiui, gegužės mėnesį Karibų jūros regione arba spalio mėnesį Europoje.

Galima gauti nemokamą skrydį ar kelias nakvynes viešbutyje

Dauguma oro linijų bendrovių ir viešbučių tinklų turi firmines „Mastercard“, „Visa“ ar „Amex“ lojalumo korteles, kurios vien dėl registracijos premijos suteikia pakankamai pajamų, kad gautumėte nemokamą skrydį ar kelias nakvynes viešbutyje.

Taškai kaupiasi tada, kai naudojatės kortele. Šios privilegijos gali smarkiai sumažinti atostogų išlaidas, net jei tiesiog išleisite tiek, kiek visada išleisdavote, naudodami kortelę ir apmokėdami įprastas sąskaitas bei išlaidas.

Amerikiečiai turi daugiausiai pasirinkimo galimybių, tačiau kanadiečiai gali naudotis įvairiomis oro linijų ir viešbučių programomis per „Amex“, CIBC arba „Scotiabank“.

Taškai kaupiasi tada, kai naudojatės kortele.

Europiečiai turi banko kortelių pasirinkimų su keliomis oro linijų bendrovėmis, pavyzdžiui, „Iberia“, „Aer Lingus“, „Lufthansa“ ir „Air France“.

Australai gali naudotis kortelėmis, už kurias galima gauti taškų „Cathay Pacific“, „Qantas“ ir kitose bendrovėse.

Nors infliacija, degalų kainos ir valiutų kursai visada bus kintantys, šios taupymo kelionėms strategijos padės jums išvykti, kai turėsite galimybę.