Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

9 gražiausi traukinių maršrutai pasaulyje: atsiveriantys vaizdai gniaužia kvapą

Daugeliui kelionės traukiniu labiau asocijuojasi su vykimu darbo reikalais iš taško A į B ir nuolatiniu skubėjimu. Vis dėlto ne visi maršrutai yra tokie – vykti traukiniais galima ir keliaujant. Pasižvalgykite po įspūdingiausius traukinių maršrutus pasaulyje.
Ledyno ekspresas, Šveicarija
Ledyno ekspresas, Šveicarija / 123rf.com nuotr.

The Glacier Express (liet. Ledyno ekspresas)

Čia siūloma vingiuota kelionė per Šveicarijos Alpes tarp Cermato ir Sankt Morico kalnų kurortų. Traukinys vadinamas lėčiausiu pasaulyje greituoju traukiniu, todėl jis nėra skirtas keliautojams, norintiems skubiai pasiekti kelionės tikslą, rašoma „Euronews“.

Iš viso kelionė trunka kiek daugiau nei aštuonias valandas – įveikiamas 291 km nuostabaus kalnų reljefo, o pakeliui ir Materhorno šešėlis.

Traukinys be pertraukų kursuoja nuo 1930 m., o bilietas į vieną pusę žmogui atsieis nuo 135 eurų.

123rf.com nuotr./Ledyno ekspresas, Šveicarija
123rf.com nuotr./Ledyno ekspresas, Šveicarija

The White Pass & Yukon Route Railway (liet. Baltosios perėjos ir Jukono maršruto geležinkelis)

Šalia Aliaskos esančiame Jukone yra aukščiausias Kanados kalnas Loganas ir didžiausi planetos ne poliariniai ledo laukai Kluonio nacionaliniame parke – tai UNESCO pasaulio paveldo objektas.

Šioje atšiaurioje laukinėje gamtoje gyvena daugiau kaip 160 tūkst. šiaurinių elnių, 70 tūkst. briedžių ir 17 tūkst. lokių, todėl į šią kvapą gniaužiančią kelionę per kalnų grandines, ledynus ir tundras būtinai įsidėkite žiūronus.

177 km ilgio siaurojo geležinkelio maršrutui nutiesti prireikė 35 tūkst. vyrų, o visa tai galėsite patirti patogiai įsitaisę senoviniame traukinio vagone.

123RF.com nuotr./Baltosios perėjos ir Jukono maršruto geležinkelis
123RF.com nuotr./Baltosios perėjos ir Jukono maršruto geležinkelis

Bergen Line (liet. Bergeno linija)

Trečioje vietoje – garsioji Bergeno linija, 496 km ilgio geležinkelis tarp Bergeno ir Oslo Norvegijoje.

Tai aukščiausia Šiaurės Europoje geležinkelio linija, iš kurios atsiveria nuostabūs vaizdai į sniegu padengtą Skandinavijos šalies reljefą, žavingus kaimelius, didžiulius fjordus ir mėlynus ežerus.

Jei pasiseks, galbūt net pamatysite didžiausią Europoje laukinių šiaurinių elnių bandą, kurią sudaro daugiau kaip 9 tūkst. gyvūnų.

123RF.com nuotr./Bergeno linija
123RF.com nuotr./Bergeno linija

West Coast Wilderness Railway (liet. Vakarų pakrantės laukinės gamtos geležinkelis)

Ketvirtoje vietoje – kvapą gniaužianti kelionė traukiniu, kurioje giliai susipažįstama su Tasmanijos gamtos istorija.

Kaip ir daugelis sąraše esančių traukinių linijų, šioji, 34,5 km ilgio, buvo nutiesta ant buvusio kalnakasybos kelio liekanų, todėl keliautojams suteikiama unikali galimybė susipažinti su senųjų Vakarų Tasmanijos atogrąžų miškų turtais.

Traukinys sustoja įvairiose maršruto stotyse, kuriose keliautojams, norintiems pamatyti unikalų Tasmanijos paveldą, siūlomi pasivaikščiojimai po atogrąžų miškus, aukso kasimo ir laukinio medaus degustacijos.

Kandy to Ella Line (liet. Linija iš Kandžio į Elą)

Šį kartą lipame į Šri Lankos traukinį tarp kalnuotų Kandžio ir Elos miestų. Kelionė trunka 7,5 val. ir dažnai laikoma vaizdingiausia kelione traukiniu pasaulyje – ne veltui. Maršrutą supa smaragdo žalumo kalvos, arbatos plantacijos ir tankūs atogrąžų miškai, todėl būtinai rezervuokite vietą panoraminiame vagone, kad kelionė būtų kuo įspūdingesnė.

Skirtingai nei daugelyje kitų nuostabių maršrutų, šio traukinio bilietai yra stebėtinai nebrangūs – kelionė į vieną pusę kainuoja vos 1,75 euro.

123RF.com nuotr./Linija iš Kandžio į Elą
123RF.com nuotr./Linija iš Kandžio į Elą

TranzAlpine

Naujosios Zelandijos „TranzAlpine“ traukinys, įveikiantis 223 km per mažiau nei penkias valandas, yra viena iš labiausiai kvapą gniaužiančių kelionių traukiniu pasaulyje.

Šis traukinys, iš kurio atsiveria įspūdingi vaizdai, kursuoja Naujosios Zelandijos pietinėje saloje tarp Kraistčerčo ir Greymoutho. Jis veža keleivius per daugybę nacionalinių parkų, o paskui leidžiasi į buvusią šalies kalnakasybos sostinę.

Belmond Hiram Bingham

Šiuo prabangiu senoviniu traukiniu žmonės keliauja tarp Peru miesto Kusko ir Maču Pikču, pakeliui grožėdamiesi Andų kalnais.

Įsitaisykite ant fotelio 1920 metų stiliaus vagonuose arba keliaukite į apžvalgos vagoną ir stebėkite, kaip saulė kyla virš kalnų masyvo. Ši kelionė traukiniu tikrai užgniauš jums kvapą.

Douro Line (liet. Douro linija)

Aštuntojoje vietoje – garsioji Portugalijos Douro linija – 203 km ilgio maršrutas, besidriekiantis palei trečią pagal dydį Pirėnų pusiasalio upę.

Nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvos vasaros žydintys migdolų medžiai lydi traukinį pakeliui į pietus kertant 30 tiltų ir važiuojant 26 tuneliais. Ši kelionė trunka daugiau nei šimtmetį ir pakeliui iš Porto miesto į gražų Pocinho kaimą sustoja daugybėje istorinių stočių.

Keleiviai, norintys pajusti tikrą portugališko gyvenimo skonį, visos kelionės metu gali paragauti vietoje gaminamo portveino.

Belmond Royal Scotsman

Visos kelionės turi baigtis, o mūsų paskutinė stotelė tikrai verta laukimo.

„Belmond Royal Scotsman“ – prabangus traukinys, žadantis nepamirštamą kelionę po atšiaurias Škotijos aukštikalnes. Šis traukinys, kuriuo pakeliui aplankomos pilys ir istorinės vietovės, prilygsta tikram malonumui – jis net turi savo SPA centrą!

O keleiviai, norintys atrasti savyje škotą, kelionės metu gali užsisakyti pagal užsakymą pasiūtą kiltą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas