Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

9-metė paplūdimyje rado prieš 37 metus parašytą žinutę butelyje

Havajų paplūdimyje devynmetė Abbie Graham rado butelį su laišku viduje. Pasirodė, kad ši neįprasta siunta į Havajus keliavo net 37 metus.
Žinutė butelyje
Žinutė butelyje / Fotolia nuotr.

Viduje buvo laiškas, parašytas trimis kalbomis – anglų, japonų ir portugalų. Buvo prašoma žinutę radusio žmogaus susisiekti su vienos Japonijos vidurinės mokyklos vadovybe. Mergaitė su tėvų pagalba tą ir padarė.

Kaip rašo „The Guardian“, butelis su žinute buvo vienas iš 750, kuriuos į jūrą 1984-1985 m. išmetė Čiošio miesto vidurinės mokyklos mokiniai. Tai buvo eksperimento dalis – mokyklos mokslo būrelio nariai norėjo taip tyrinėti jūros sroves.

Šis butelis nukeliavo beveik 6 tūkst. km. Mergaitės Havajuose rastas butelis – vos 15-as, rastas nuo 1984 m. Jų dar buvo rasta Okinavoje, Filipinuose, Kinijos pakrantėje, vakariniame JAV krante.

Mokyklos vadovybė neslėpė nuostabos, kad po šitiek metų rastas dar vienas butelis. Paskutinį kartą vienas iš išmestųjų aptiktas 2002 m. Kikaijima salos pakrantėje. Nuo to apie moksleivių išmestus butelius nebuvo jokių žinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas