Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 05 /14:21

„airBaltic“ skelbia apie skrydžių atnaujinimą į Londoną, Dubliną ir Dubrovniką, leidimų dar neturi

​​​​​​​Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ pranešė ketinanti nuo birželio vidurio pradėti skrydžius iš Vilniaus į Londoną, Dubliną, Dubrovniką. Kol kas leidimai dėl oro susisiekimo atnaujinimo su šiomis šalimis dar nėra suteikti.
Vilniuje nusileido lietuviška trispalve nudažytas lėktuvas
Vilniuje nusileido lietuviška trispalve nudažytas lėktuvas / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

„airBaltic“ pranešime spaudai skelbia, kad birželio 15 d. bendrovė ketina pradėti tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Londoną, birželio 16 d. – į Dubliną, liepos 6 d. į Dubrovniką. „Visi trys nauji maršrutai turi didelę paklausą tarp Lietuvos keleivių“, – cituojamas Martinas Gaussas, „airBaltic“ generalinis direktorius.

Šiuo metu reguliarius skrydžius tarp Lietuvos ir kitų šalių leidžiama atnaujinti Vyriausybės sprendimu, po užsienio reikalų ministro pateikimo. Leidimų dėl Jungtinės Karalystės, Airijos ir Kroatijos dar nėra.

Kol kas yra leista atnaujinti skrydžius su Vokietija, Latvija, Estija, Nyderlandais, Prancūzija, Norvegija, Danija, Suomija.

URM atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės teigimu, oro bendrovės, parduodančios bilietus skrydžiams, kuriems Vyriausybė nedavė leidimo, ir juos perkantys žmonės patys prisiima atsakomybę. „Leidimai skrydžiams yra išduodami atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, o ne į parduotų bilietų skaičių“, – BNS sakė R.Jakilaitienė.

URM atstovė taip pat pabrėžė, jog prieš perkant bilietus žmonės turėtų pasitikrinti informaciją apie tose šalyse galiojančią tvarką, nes visose yra skirtingi reikalavimai ir keliavimo sąlygos. „Kad skrenda lėktuvai, tai yra nesusiję su keliavimu, kaip mes esame pripratę, kad jei skrenda lėktuvas, aš galiu keliauti turizmo tikslais. Deja, ne, ir primygtinai prašome tikslintis informaciją keliauk.urm.lt.“, – sakė R.Jakilaitienė.

"airBaltic" tuomet patikslino, kad skrydžiai pradėti bus tada, kai bus gauti leidimai. Jeigu reikės - keičiamos ir pirmųjų skrydžių datos. Bendrovė aiškina, kad glaudžiai bendradarbiauja su valdžios institucijomis, kad „stebėtų situaciją, o atsiradus poreikiui lanksčiai koreguoja skrydžių tvarkaraštį“.

Tokiu atveju bilietus turintys keleiviai galėtų arba rinktis naują datą, arba susigrąžinti pinigus.

Baltijos šalys taip pat yra sutarusios dėl 27 valstybių sąrašo, iš kurių leidžiama atvykti užsieniečiams, atvykus iš 24 iš jų nėra būtina dviejų savaičių saviizoliacija. Sąrašas kiekvieną pirmadienį bus atnaujinamas.

J.Karalystėje šiuo metu yra sudėtinga epidemiologinė situacija. Iš jos į Lietuvą kol kas gali atvykti tik Lietuvos piliečiai, jiems privaloma saviizoliacija.

Iš Kroatijos leidžiama atvykti visiems, saviizoliacijos nereikia. Iš Airijos – visiems, bet su 14 d. saviizoliacija.

Šiuo metu „airBaltic“ kasdien vykdo tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Rygą, Taliną ir Oslą. Nuo birželio 8 d. „airBaltic“ taip pat atnaujins skrydžius iš Vilniaus į Amsterdamą, birželio 9 d. – į Paryžių, o nuo birželio 11 d. ir į Berlyną.

Atnaujins skrydžius dar devyniomis kryptimis iš Rygos, viena – iš Talino

Bendrovė skelbia, jog per laikotarpį nuo birželio 15-osios iki liepos 7 dienos tikisi atnaujinti skrydžius iš Rygos į Dubrovniką, Rijeką ir Splitą Kroatijoje, Barseloną Ispanijoje, Nicą Prancūzijoje, Larnaką Kipre, Romą, Kataniją ir Milaną Italijoje.

Nuo liepos 6-osios „Air Baltic“ planuoja pradėti skraidinti iš Talino į Ispanijos Malagą.

Šiuo metu „Air Baltic“ iš Rygos skraidina į Vilnių, Taliną, Oslą, Frankfurtą, Amsterdamą, Helsinkį, Miuncheną, Berlyną ir Hamburgą. Netrukus šį sąrašą turėtų papildyti Paryžius, Viena, Diuseldorfas. Be to, „Air Baltic“ keliais maršrutais skraidina iš Vilniaus ir Talino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas