Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius vyksta į besivystančias šalis, kad joms padėtų: dirba ir krečiant kariniams neramumams

Darbas, kuris suteikia galimybę keliauti po atokiausius pasaulio kampelius, skamba kaip tikra svajonė? Būtent taip atrodo įmonės „NRD Companies“ veiklos vadovo Andriaus Kaikario realybė. Jis kelis kartus per metus vyksta į įvairias, dažniausiai besivystančias, šalis, ir, kurdamas informacines sistemas, stengiasi padėti joms tapti skaitmenizuotomis. Neseniai iš Zanzibaro sugrįžęs vyras šiose šalyse pamato ne tik turistams nugludintus objektus, bet ir susipažįsta su vietinių tradicijomis ar net susiduria su kariniais neramumais.
Andrius Kaikaris
Andrius Kaikaris / Asmeninio albumo nuotr.

Besivystančiose šalyse kuria skaitmenizuotas sistemas

Po 17 kariuomenėje praleistų metų Andrius pateko į įmonę, kur tapo veiklos vadovu. Ieškodamas darbo, vyras nė nesvajojo, kad jis galėtų būti susijęs su kelionėmis po pasaulį – pirmiausiai A.Kaikariui rūpėjo pozicija.

„Tarnavau kariniame jūrų laivyne, turėjau nemažai išvykų, esu buvęs Afganistane, tad manęs nelabai stebina kelionės“, – šypteli A.Kaikaris.

Vis dėlto naujos pareigos nuo kelionių Andriaus nenutolino – kaip jis pasakoja, ypač Afrikos valstybės nori bendrauti tiesiogiai, o ne nuotoliniu būdu, tad yra poreikis nuvažiuoti ir apie viską pasikalbėti gyvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas