Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 08

Apsilankęs populiariame Meksikos mieste lietuvis rėžė: jausmas – kaip Perkūnkiemyje

Senolių patarlė liepia roges ruošti vasarą. Tai gali reikšti, kad planuojant atsivežti malkų trobai kūrenti (idant jos spėtų apdžiūti, būtų suneštos į malkinę bei paskaldytos), tą reikia daryti vasarą. Atsivežus žiemą, t.y. kai jau reikia kūrenti, tuos darbus pasidaryti gali būti sudėtingiau. Įžanga apie roges norėjau pasakyti, jog kartais dalykai pasidaro geriau, kai juos planuoji, o ne darai spontaniškai. Tai aktualu ir atostogoms.
Tulumas vs. Kankunas
Tulumas vs. Kankunas / Asmeninė nuotr.

Vasara jau įsibėgėja ir, tikiu, kad dauguma, įskaitant ir mane, į priekį žiūrinčių žmonių jau yra susiplanavę, kur ir ką veiks. (Tiesa, aš pats vasarą sėdžiu Lietuvoje, tad tokie planai kaip Molėtai, Nida ar „Pravalfestas“, nebūna sudėtingi net ir apsisprendus spontaniškai).

Vis dėlto manau, jog žmonės, veikiantys pagal minėtą patarlę, jau kažką mąsto ir apie atostogas, kurios bus tada, kai orai Lietuvoje taps nebemalonūs. Ir čia galėčiau jiems padėti papasakodamas apie ne per seniausią mano kelionę po Jungtines Meksikos Valstijas arba tiesiog Meksiką. Spėčiau, kad mano pasakojimas gali prisidėti prie lemtingo skaitytojų sprendimo apsilankyti šioje šalyje arba atvirkščiai – išbraukti Meksiką iš savo kelionių pasirinkimo.

Populiariausia Meksikos atostogų vieta yra Jukatano pusiasalis su visų kurortų Meka – Kankunu – priešakyje. Tam yra priežastis: Jukatanas yra ne tik geriausia, bet ir saugiausia, šiaip jau tikrai ne pačia saugiausia šalimi laikomos Meksikos kryptis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas