Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogų kryptys svajojantiems apie egzotiškas, tačiau netolimas keliones

Kalbant apie egzotiškas atostogas, įprastai įsivaizduojame ilgai trunkančias keliones, tolimus skrydžius, gausybę persėdimų. Gera žinia ta, jog norint pažinti spalvingą ir nepaprastai įdomią kultūra ne visuomet reikia keliauti į kitą pasaulio kraštą. Galima rinktis artimas egzotiškas kryptis, į kurias nuskrisite greičiau, reikės atlikti mažiau persėdimų, o kai kuriais atvejais galėsite rinktis ir tiesioginius skrydžius. Tai puikus pasirinkimas ir tiems, kurie neturi galimybės mėgautis ilgomis atostogomis. Pristatome keletą egzotiškų krypčių, kurias pasieksite greičiau, tačiau atkeliavus džiugins ne mažiau išskirtinė gamta ar unikali kultūra.
Madeira
Madeira / 123rf.com

1. Islandija

Tiesioginis skrydis iš Vilniaus į Islandijos sostinę Reikjaviką trunka vos kiek daugiau nei keturias valandas – tikrai gana neilgas laiko tarpas. O kraštovaizdis pasikeičia kardinaliai! Islandija gali pasigirti karštosiomis versmėmis, kriokliais, slėniais, fjordais, ledynais, ugnikalniais – tikras ugnies ir ledo kampelis žemėje!

Islandija – nedidelė šalis, tačiau įdomybių joje gausu. Visų jų tikrai neišvardinsime, visgi, norime parekomenduoti bent kelias, išskirtines vietas, kurias, viešint šioje šalyje, aplankyti tiesiog būtina. Taigi, jei viešėsite Islandijoje, nuvykite į Žydrąją lagūną – tai dangaus žydrumo vandens telkinys, kuriame gausu mineralų. Vanduo jame karštas, tad maudytis galima net ir žiemą! Taip pat aplankykite Didįjį bei Strokūro geizerius, pasigrožėkite Seljalandsfoso krioklio purslais. Šio krioklio aukštis apie 60 metrų – jis atrodo iš tiesų įspūdingai. Na ir žinoma, būtinai pasimėgaukite šiaurės pašvaiste – šiam reginiui nėra lygių!

Shutterstock.com nuotr./Islandija
Shutterstock.com nuotr./Islandija

2. JAE

Jeigu svajojate apie atostogas, kurios primintų arabišką pasaką, jums derėtų pamąstyti apie kelionę į Jungtinius Arabų Emyratus! Nuostabus klimatas, egzotiški paplūdimiai, puikiai išvystytas turizmas ir šiuolaikinio gyvenimo ritmo bei senųjų tradicijų darna – argi ne idealios atostogos?

Viešint JAE, rekomenduojame ne tik pasimėgauti puikiais paplūdimiais, kurių šioje šalyje gausu, tačiau taip ir pamatyti keletą lankytinų objektų. Esame tikri, jog Abu Dabyje esanti Šeicho Zaido Didžioji mečetė jus sužavės ne tik savo dydžiu, tačiau ir unikaliu dizainu, kuris įkvėptas persų, mongolų ir maurų architektūros. Dubajuje vertėtų aplankyti tviskančius šiuolaikinius pastatus: Burdž Chalifa dangoraižį, Burdž al Arabo viešbutį. Taip pat – Džumeiros palmę. Tai bene garsiausia pasaulyje dirbtinė sala. Na ir žinoma, jei tik turėsite galimybę, trumpam ištrūkite iš spindinčių didmiesčių ir pakeliaukite po Arabijos dykumą – įspūdžiai liks visam gyvenimui.

Shutterstock.com nuotr./JAE
Shutterstock.com nuotr./JAE

3. Gruzija

Gruzija – tai šalis, kurią pastaraisiais metais itin pamėgo keliautojai iš Lietuvos. Ir tikrai ne be reikalo, mat Gruzija gali pasigirti tiek pasakiško grožio kraštovaizdžiu, tiek gilia istorija bei autentiška kultūra. Kaukazo kalnų didybė, vynuogynų slėniai, galybė istorinę praeitį menančių vienuolynų ir bažnyčių, mineralinių vandenų versmės, geraširdiški žmonės, labai skanus maistas – visa tai jus tikrai džiugins atostogų Gruzijoje metu.

Klausiate, ką rekomenduojame aplankyti? Būtinai nuvykite į Tušetijos nacionalinį parką. Tai pats didžiausias nacionalinis parkas visoje šalyje, žavintis didžiuliais kalnais ir pasakiškais slėniais. Taip pat aplankykite Vardzia vienuolyną – tai, urvuose išskaptuotas miestas-vienuolynas, kuris buvo pradėtas statyti dar XI a. Be galo paslaptinga vieta! Pakeliaukite po Gruzijos miestus, papietaukite vietiniuose restoranėliuose ir būtinai nuvykite į Gergerti Švenčiausiosios Trejybės bažnyčią. Ji įsikūrusi kalnuose, 2170 metrų aukštyje virš jūros lygio. Čia atsiveria nepaprasto grožio panorama.

Shutterstock.com nuotr./Gruzija
Shutterstock.com nuotr./Gruzija

4. Kanarų salos

Nors Kanarų salos ir priklauso Ispanijai, vis dėl to, jų egzotiškam kraštovaizdžiui neprilygta nei šalies žemyninė dalis nei kitos Ispanijos salos, esančios arčiau Europos krantų. Svarstote, kurią Kanarų salą pasirinkti savo atostogoms? Gran Kanarija sužavės tuos keliautojus, kurie nori kontrastingos gamtos: jus džiugins subtropiniai miškai, pušynai, bananų plantacijos, palmių giraitės, kalnai, užgesę ugnikalniai, puikūs paplūdimiai.

Fuerteventūra nustebins Marso paviršių primenančiu reljefu. Auksinio smėlio pakrantės, seklūs krantai, kopos, tolumoje spindintys kalnai – tokia yra ši sala. Tenerifė sužavės garsiaisiais juodojo smėlio paplūdimiais, paslaptingu Teidės ugnikalniu, senoviniais miesteliais, debesyse paskendusiais kvapniais pušynais. Tai tik trys iš septynių Kanarų salų. Pasidomėkite ir išsirinkite jums patraukliausią! Beje, svarbu paminėti, jog šios salos gali pasigirti puikiu klimatu ištisus metus!

Shutterstock.com nuotr./Tenerifė
Shutterstock.com nuotr./Tenerifė

5. Izraelis

Dar viena kryptis – Izraelis. Tai šalis, kurią kasmet aplanko galybė keliautojų. Kone visus metus puikus klimatas, egzotiški paplūdimiai, didžiulis istorinis palikimas, tikintiesiems svarbios vietos, šiuolaikiški didmiesčiai, Artimųjų Rytų dvelksmas – Izraelis savyje talpina daug skirtingų, tačiau labai įdomių dalykų.

Viešint Izrealyje būtų nuodėme neaplankyti Jeruzalės miesto! Net jei ir nesate tikintis, Jeruzalėje esantis istorinis palikimas jus tikrai sužavės. Taip pat rekomenduojame nuvykti į energija pulsuojantį Tel Avivą, jo pašonėje esantį senąjį Jafos miestą, Eilato kurortą, galintį pasigirti puikiais Raudonosios jūros paplūdimiai. Ir žinoma, nukeliaukite prie Negyvosios jūros. Jos vandenyje esantys mineralai itin naudingi žmonių sveikatai!

Shutterstock.com nuotr./Izraelis
Shutterstock.com nuotr./Izraelis

6. Marokas

Tiesioginis skrydis iš Vilniaus į Maroko miestą Agadirą trunka vos kiek daugiau nei penkias valandas. Pasnauskite, pažiūrėkite filmą, užkaskite ir... jūs jau būsite Afrikoje! Marokas – tai labai kontrastinga šalis. Esame tikri, jog jus sužavės didingi imperatoriškieji miestai, siauros šurmuliuojančios gatvelės, vietiniai turgūs, kuriuose gausu prieskonių aromatų bei spalvingų dirbinių. O tai pat – kvapą gniaužianti Maroko gamta: raižyta kranto linija, plačios dykumos, aukšti kalnai.

Ką rekomenduojame aplankyti? Ogi žymųjį Šefšaueno miestą, kurio gatvelės nudažytos mėlynai. Jūsų laukia ne tik įdomus pasivaikščiojimas, tačiau ir puiki fotosesija – tik nepamirškite pasiimti savo fotoaparato. Taip pat būtinai nuvykite į Marakešo miestą ir jo pasididžiavimą – Džema el Fna aikštę. Tai – miesto širdis, kurioje svaigina įvairiausi kvapai, akį traukia prekių įvairovė, vyksta ugnies šou pasirodymai, gaminamas gatvės maistas, o ant grindinio įsikūrę gyvačių kerėtojai bei ateitį pranašaujančios burtininkės. Įsiliekite į šį nepaprastą aikštės šurmulį ir jūs!

Shutterstock.com nuotr./Marokas
Shutterstock.com nuotr./Marokas

7. Madeira

Portugalijai priklausanti Madeiros sala, kaip ir mūsų jau aptartosios Kanarų salos, yra arčiau Afrikos nei Europos krantų. Ši sala – tikrų tikriausias Portugalijos pasididžiavimas, mat gamta čia tikrai įspūdinga.

Madeira dažnai vadinama amžino pavasario sala, mat čia visus metus vyrauja gaivus klimatas, džiugina žydinčios gėlės, sodai. Tai – vulkaninės kilmės sala, kurioje gausu juodojo smėlio paplūdimių, skardžių, šimtamečių miškų, krioklių. Jei ketinate vykti atostogauti į Madeirą, rekomenduojame šioje saloje išsinuomoti automobilį ir pasivažinėti kalnų keliais. Išvysite tikrai neregėto grožio gamtos kampelių.

Shutterstock.com nuotr./Madeira
Shutterstock.com nuotr./Madeira

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai