Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atostogų lietuviai neatsisako

Kelionių organizatorius „Estravel“ tikina, kad ir prispausti sunkmečio lietuviai neatsisako vasaros kelionių ir ragina planuojančius savo atostogas ilgai nelaukti ir bilietus pirkti jau dabar.

„Taip, situacija subankrutavus „Flylal“ ir pasitraukus „Airbaltic“ suprastėjo. Liko gal tik 30 proc. visų buvusių skrydžių iš Vilniaus. Tačiau lietuviai yra labai išradingi ir vis tiek randa kitų būdų keliauti“, – sakė „Estravel“ direktorė Žydrė Gavelienė. Anot jos, kiek sunkiau su savaitgalio kelionėmis, kurias dar prieš krizę lietuvaičiai buvo labai pamėgę, mat iš Vilniaus nebėra tiesioginių skrydžių.

Dėl aviacijos krizės skrydžių iš Lietuvos per pirmąjį šių metų ketvirtį sumažėjo apie 20 proc. Tačiau ekspertų skaičiavimai, pasak Ž.Gavelienės, yra vykdomi neteisingai, mat suvedant statistikas, kiek bilietų iš Lietuvos nuperkama, skaičiuojami tik lietuvių nuperkami bilietai. „O kiek yra užsieniečių, kurie taip pat skrenda iš Lietuvos“, – sakė Ž.Gavelienė.

Tačiau dėl sumažėjusių tiesioginių skrydžių kelionių organizatoriai ragina nepulti į aplinkinių šalių oro uostus, o išnaudoti ir Lietuvos turimas alternatyvas.  „Galima naudotis Kauno oro uostu, Palangos. Iš pastarojo šiuo metu skraidina rimta oro bendrovė SAS“, – sakė Ž.Gavelienė.

„Lietuviai labai jautrūs kainai. Dėl žemų kainų pastaruoju metu populiarios kelionės į JAV, Azijos šalis. Taip pat į Baltijos kruizus“, – sakė Ž.Gavelienė. Ji spėjo, kad šią vasarą apie 60 proc. kelto, plaukiančio iš Rygos į Stokholmą, keleivių bus lietuviai. „Tai labai patogu, nes kelionė atsieina iki 100 Lt, išsisprendžia nakvynės klausimas, mat naktis praleidžiama pramogų kupiname kelte“, – pasakojo Ž.Gavelienė. Jos tvirtinimu, visų kelionių paketas lyginant su praėjusiais metais vidutiniškai atpigo apie 7 proc.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas