Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atskleidė bjaurų dalyką, kurį daugybė žmonių daro skrydžių metu: ekspertai pašiurpę

Kelionių ekspertė atskleidė prieštaringą nuomonę apie keleivių etiketo taisykles, su kuria mažai kas sutinka, rašoma „The Sun“.
Lėktuvo keleivė
Lėktuvo keleivė / 123RF.com nuotr.

Kiekvieną dieną skrydžiuose žmonės erzina vieni kitus, nes valandų valandas būna įkalinti šalia nepažįstamų žmonių su keistais asmeniniais įpročiais.

Viena iš pagrindinių dažnai kylančių problemų yra susijusi su pėdomis ir tuo, ar keleiviai turėtų nusiauti batus ir nusiimti kojines.

Visuotinai sutariama, kad nusiauti batus yra bloga idėja, o nusiimti kojines neabejotinai dėl daugelio priežasčių yra labai netaktiškas poelgis.

Tačiau „Condé Nast Traveller“ skaitmeninių technologijų direktoriaus pavaduotoja Sarah James turi kitokią nuomonę.

Nors ji sakė, kad norėtų, jog jos pačios kojos liktų su kojinėmis, ji nemato problemų, jei kiti žmonės jas nusimauna, jei tik jie nesikėsina į jos sėdimąją vietą.

Straipsnyje internete ji rašė: „Rašydama šį tekstą sėdžiu lėktuve nusiavusi batus. Neturiu jokių problemų dėl to, kad tą patį daro ir kiti mano bendrakeleiviai.

123RF.com nuotr. / Lėktuvo keleivė
123RF.com nuotr. / Lėktuvo keleivė

Aš esu tvirtai nusistačiusi, kad kojines reikia mūvėti, ir prieš vaikščiodama po lėktuvo saloną ar eidama į tualetą vėl apsiaunu batus, bet nesu griežtai nusistačiusi prieš žmones, kurie vaikšto be kojinių.

Man nepriimtina, kad kas nors basomis kojomis įsibrautų į mano asmeninę erdvę. Bet jei jūsų kaimynas nesugeba suvokti šių elementarių manierų, jo kojos tikriausiai yra mažiausias jūsų rūpestis.“

Yra daugybė priežasčių, kodėl keleiviai niekada neturėtų nusimauti kojinių lėktuve, o skrydžio palydovai atskleidė, kaip tai gali būti bjauru.

Vienas keleivių salono įgulos narys „Reddit“ rašė: „Pažadu, kad devynis kartus iš dešimties ant tualeto kambario grindų yra ne vanduo.

Tualetai dažnai būna absoliučiai bjaurūs ir gerai išvalomi tik maršruto pabaigoje, o mums tai gali būti skrydis iš vieno pasaulio krašto į kitą... Įsivaizduokite, kokie jie gražūs 12 valandų skrydžio pabaigoje, kai jais naudojasi 200 žmonių.“

Tualetai dažnai būna absoliučiai bjaurūs ir gerai išvalomi tik maršruto pabaigoje.

Ne tik skrydžių palydovai keleivius įspėja nenusimauti kojinių.

Pėdų gydytoja Ebonie Vincent taip pat teigė, kad būdami basi keliautojai gali užsikrėsti blogosiomis bakterijomis.

Dienraščiui „Washington Post“ ji sakė: „Galite užsikrėsti grybeliu, jau nekalbant apie milijonus mikrobų ir bakterijų, kurias galite pernešti ant kilimų, viešbučio kambariuose, namuose ir automobiliuose, o tai kelia pavojų kitiems žmonėms.“

Skrydžio palydovė Raven Johnson pridūrė, kad tai ją privertė „susigūžti“, sakydama: „Taip, lėktuvus valo daug dažniau nei anksčiau, bet vis tiek jūs nesate namuose.“

123RF.com nuotr. / Lėktuvo keleivis
123RF.com nuotr. / Lėktuvo keleivis

Tony Kunas, anksčiau dirbęs keleivių salono įgulos nariu, paaiškino, kad tai taip pat gali sukelti problemų, jei skrydžio metu ištiktų avarinė situacija.

Jis „Quora“ rašė: „Avarinės situacijos metu įvairios nuolaužos ir nemalonūs žemės paviršiai užtvers jums kelią išėjimo link, taip pat ir už lėktuvo ribų. Jei jūsų kojos nebus tinkamai uždengtos, jums bus sunku prasiskinti kelią į saugią vietą.“

Įsivaizduokite, kaip pažeidžiate basas kojas, kai bėgate praėjimu, padengtu sudužusiu stiklu, ugnimi ir metalo nuolaužomis.

Jis taip pat sakė, kad būtent dėl to niekada neturėtumėte vaikščioti basomis.

T.Kunas pridūrė: „Įsivaizduokite, kaip pažeidžiate basas kojas, kai bėgate praėjimu, padengtu sudužusiu stiklu, ugnimi ir metalo nuolaužomis. Tarsi Johnas McClane‘as filme „Kietas riešutėlis“, tik dar blogiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas