Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aurimas Valujavičius irkluoja „kosminiu“ greičiu: 10 dienų laikotarpiu ketina pasiekti pusiaukelę

Atlantą skrodžiantis Aurimas Valujavičius pasidalijo naujausiu vaizdo įrašu, kuriame jis papasakojo apie kylančias bangas ir „kosminį“ greitį. Jei taip ir toliau, 10 dienų laikotarpiu garsusis lietuvis turėtų pasiekti kelionės pusiaukelę.
Aurimas Valujavičius ruošiasi kelionei per Atlantą
Aurimas Valujavičius / Asmeninio archyvo nuotr.

„Banga kyla iki 3 metrų, dabar jau 3 metrai. Ateina, pakyli ir leidiesi. Ten jau gerai pila lietutis ir nežinau, ar ateis iki manęs, ar neateis. Vakar buvo panašus dangus, tai kai kurie praeidavo šonu (debesys), kai kurie pro mane. Tai biškį buvo šlapia. Dabar laikau 3 mazgus, iš tiesų – geras greitis. Nežinau, kiek ilgai tai truks, bet 3 mazgai – kosmosas, beveik 6 km/h, tai čia jau labai daug, – vaizdo įrašė sakė A.Valujavičius.

– Šiandien jau 43-ioji diena. Manau, kad 10 dienų bėgyje turėčiau pasiekti kelionės pusiaukelę. Tai laukiam, matom, žiūrim. Debesėlių yra. Visai gražus, kol iki tavęs neateina ir tada tenka visas striukes nusirengti.“

VIDEO: Aurimas Valujavičius irkluoja „kosminiu“ greičiu: 10 dienų laikotarpiu ketina pasiekti kelionės pusiaukelę

Anot keliautojo, jis negali kažkur toli „eiti“: „Turiu laikyti vairą. Gal laikyti nelabai taktiškas žodis, nes su pėda valdau vairą, laikausi 260 laipsnių ir kol kas viskas gerai“.

„Esu su marškinukais, nes iš tiesų daug rūbų ilgomis rankovėmis neturiu, o saulė gerai pleškina, tai marškinukai visai gerai, nėra karšta ir nuo saulės nenudegi. Tai šiandien ir rytoj turbūt aš būsiu su jais, nes saulutės ateinančiomis dienomis nusimato visai nemažai. Paskui jos daugės ir vis daugės. Vanduo irgi šiltas, beveik 24 laipsniai, – pasakojo keliautojas.

– Maistą valgau, kasdien valtis netenka maždaug 1 kg svorio – tiek aš maisto suvalgau per dieną.“

Taip pat A.Valujavičius savo kelionės stebėtojams padėkojo už palaikymą, pranešimus: „Reikia irkluoti, Majamyje jums atsakysiu į žinutes“.

A.Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas