Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Austrija nusprendė leisti gyventojams slidinėti per Kalėdas, nors viešbučiai bus uždaryti

Austrijoje slidininkų keltuvai nuo gruodžio 24 dieną pradės veikti, tačiau viešbučiai, barai ir restoranai išliks uždaryti visą atostogų laikotarpį, trečiadienį paskelbė vyriausybė.
Slidinėjimas
Slidinėjimas / 123RF.com nuotr.

Antrasis karantinas nepadėjo ženkliai sumažinti COVID-19 infekcijų skaičiaus, kuris Austrijoje siekia maždaug 5 000 naujų atvejų per dieną, tačiau šalis pasirengusi palaipsniui pradėti atkurti ekonomiką, leisdama kitą savaitę atsidaryti mokyklomis ir įmonėms.

Viešbučiai, barai ir restoranai vėl bus atidaryti tik sausio 7 dieną, pranešė kancleris Sebastianas Kurzas.

Žiemos slidinėjimo sezono tema sukėlė karštas diskusijas Europoje, nes Vokietija, Prancūzija ir Italija siekia, jog Europos Sąjungoje slidinėjimo turizmas būtų uždraustas iki sausio pradžios.

S.Kurzas teigė, kad Austrija, kur daugiau nei 2 000 keltuvų yra pagrindinis 15 mlrd. eurų vertės žiemos sporto šakų sektoriaus variklis, nusprendė leisti slidinėjimą ir kitas individualias lauko sporto šakas nuo gruodžio 24 dienos, kad „Austrijos gyventojai turėtų galimybę užsiimti sporto veikla atostogų metu“.

Kancleris pabrėžė, kad slidinėjimas yra lauko sportas, tuo tarpu daugumą koronaviruso infekcijų galima susieti su privačiais vakarėliais ir susitikimais.

Per pirmąją pandemijos bangą Austrijos slidinėjimo centrai – visų pirma Išglio kurortas – buvo kaltinami nepakankamai greitai reagavę į protrūkius ir leidę tūkstančiams užsikrėstų turistų keliauti namo ir platinti virusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas