Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:00

Azorų gamtos stebuklai: kelionių vadovo patarimai ekstremaliems žygiams

„Azorų salos kol kas yra retas kelionės tikslas tarp Lietuvos turistų, tačiau tai – unikalus maršrutų rojus žygiams, kur kiekviena sala turi savitą grožį“, – interviu metu teigė alpinistas ir agentūros „Kur toliau“ kelionių vadovas Marius Gružauskas. Pasak jo, net maži kalnai gali mesti iššūkių, o žygiai po Azorų vulkanus ir kanjonus palieka neišdildomą įspūdį.
Aukščiausio Portugalijos kalno Pico viršukalnė
Naktinis kopimas į Piko kalno viršūnę / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

– Mariau, esate patyręs alpinistas, kopiantis į sudėtingas ir aukštas pasaulio kalnų viršūnes. Ar nenuobodu keliauti po Azorus, kur aukščiausias kalnas siekia vos 2,5 km aukštį?

– Kopiant į kalnus, aš nesistengiu daryti asmeninių aukščio rekordų, kad visą laiką kopčiau vis aukščiau ir aukščiau. Man svarbiau yra pats maršrutas, būtent techninės atkarpos jame, kurios ir padaro kopimą tą įdomų. Man įdomi to kalno ir pačio maršruto istorija. Viršūnės pasiekti nepakanka. Įdomu, kaip tą padariau.

Kalbant apie aukštus kalnus, yra pavyzdžių, kai į šešių kilometrų ir aukštesnius kalnus galima užkopti pėsčiomis, nenaudojant net rankų pagalbos. Kai tuo tarpu žemi kalnai, kartais netgi du su puse kilometro aukščio, gali būti sudėtingi nuo pirmų metrų. Todėl aš niekada nenuvertinu žemų kalnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas