Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baobabų alėja – vien jau dėl jos verta aplankyti egzotiškąjį Madagaskarą

Madagaskaras yra nepaprasta šalis, kurią tikrai verta aplankyti. Ji izoliuota egzistavo daugybę metų. Per tą laiką čia susiformavo unikali floros ir faunos mozaika, rašoma „The Travel“.
Baobabų alėja, Madagaskaras
Baobabų alėja, Madagaskaras / 123RF.com nuotr.

Madagaskare gyvena lemūrai, fosos, chameleonai ir daug kitų unikalių endeminių (gyvenančių tik tam tikrame geografiniame regione) gyvūnijos ir augalijos rūšių. Madagaskaro laukinės gamtos ekskursijos iš esmės skiriasi nuo to, kas išvystama Afrikos žemyninėje dalyje.

Čia taip pat galima pamatyti garsiuosius Madagaskaro baobabus, kurie evoliucionavo visai kitaip nei jų giminaičiai Australijoje ir Afrikos žemyne. Baobabų alėja yra viena iš labiausiai akį traukiančių lankytinų vietų visoje Afrikoje. Ją būtina aplankyti visiems, kas tik turi galimybę.

123RF.com nuotr. / Baobabų alėja, Madagaskaras
123RF.com nuotr. / Baobabų alėja, Madagaskaras

Faktai apie Baobabų alėją

Baobabų alėja traukia keliautojus iš viso pasaulio ir yra tam tikras gamtos išsaugojimo centras. Vieta, kurioje raudoname purviname kelyje išsirikiavę tiek daug didingų baobabų, jau daugelį metų žavi keliautojus.

260 m ilgio purvino kelio atkarpoje auga maždaug 25 milžiniški baobabai, dar apie 25 auga netoliese esančiuose ryžių laukuose ir pievose.

Šie nuostabūs medžiai gyvena iki 2 800 metų. Jie yra kadaise Madagaskare augusio tankaus atogrąžų miško palikimas. Šiandien miško nebėra, todėl šie aukšti milžinai pavieniai rymo virš sauso krūmynų kraštovaizdžio.

123RF.com nuotr. / Baobabų alėja, Madagaskaras
123RF.com nuotr. / Baobabų alėja, Madagaskaras

Miškai buvo iškirsti žemdirbystei, tačiau baobabų medžiai buvo išsaugoti, nes jie vertinti ir kaip maisto šaltinis, ir dėl kitų priežasčių.

Apsilankymas Baobabų alėjoje

Madagaskaras – tai šalis, kuri yra gerokai nutolusi nuo pagrindinių turistinių maršrutų ir turi labai mažai turistinės infrastruktūros (turistai turėtų būti pasiruošę ilgai važiuoti duobėtais šalies keliais). Nors šie baobabai saugomi ir yra viena iš pagrindinių šalies lankytinų vietų, turizmo infrastruktūros čia nedaug.

123RF.com nuotr. / Baobabų alėja, Madagaskaras
123RF.com nuotr. / Baobabų alėja, Madagaskaras

Už atvykimą mokėti nereikia, lankytojų centro nėra. Tereikia susitarti, kad kas nors nuvežtų į vienišą kaimo keliuką prieš aušrą. Geriausias laikas apsilankyti yra auštant ir sutemus – tuomet nuotraukos būna pačios įspūdingiausios.

Šie galingi baobabai auga visoje saloje, tačiau niekur nėra tokios vaizdingos vietos kaip Baobabų alėja. Joje pamatysite du baobabus, kurie susipynė ir išaugo į vieną. Toks dvigubas baobabas pavadintas Les Baobabs Amoureux.

Ekskursijos po Baobabų alėją

Baobabų alėją galima aplankyti savarankiškai, tačiau norint išvengti rūpesčių, galima užsisakyti ekskursiją su gidu. Šios Baobabų alėjos lankymas įtrauktas į daugelį Madagaskaro maršrutų. Taip pat galima rinktis vienos dienos ekskursijas.

Vienas iš „TripAdvisor“ pateiktų vienos dienos ekskursijų pavyzdžių – dvi svarbiausios Madagaskaro lankytinos vietos: Kirindy parkas ir Baobabų alėja.

123RF.com nuotr. / Lemūras, Madagaskaras
123RF.com nuotr. / Lemūras, Madagaskaras

Šios ekskursijos metu svečiai gali pasigrožėti nuostabiais Madagaskaro kraštovaizdžio vaizdais. Pamatomos dykumos, paplūdimiai, laukinės gamtos parkai ir dar daugiau.

Vėliau ekskursijos metu vykstama į Kirindy parką, kur lankytojai tyrinėja egzotiškus miškus ir keistus jų gyventojus (pavyzdžiui, dideles kates, vadinamas fosomis).

123RF.com nuotr. / Fosa, Madagaskaras
123RF.com nuotr. / Fosa, Madagaskaras

80 proc. Madagaskare matomų gyvūnų nerandama jokioje kitoje pasaulio vietoje, deja, daugeliui jų gresia išnykimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas