Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Be tėvų lėktuvu skridęs paauglys netyčia atsidūrė kitoje žemyno pusėje: oro linijos atsiprašo

Vienas Floridoje į skrydį susiruošęs paauglys oro linijų bendrovės „Frontier Airlines“ reisu turėjo skristi pas mamą į Ohajo valstiją, tačiau vietoj to pateko į skrydį į Puerto Riką, rašoma CNN.
Be tėvų lėktuvu skridęs paauglys netyčia atsidūrė kitoje žemyno pusėje
Be tėvų lėktuvu skridęs paauglys netyčia atsidūrė kitoje žemyno pusėje / Shutterstock nuotr.

16-metis keleivis gruodžio 22 d. turėjo skristi iš Tampos (Florida, JAV) į Klivlandą (Ohajas, JAV), tačiau „per klaidą įlipo į kitą skrydį į San Chuaną (Puerto Rikas)“, – CNN sakė „Frontier“ korporatyvinės komunikacijos direktorė Jennifer de la Cruz.

Pasak J.de la Cruz, Ohajo ir Puerto Riko reisai išvyko iš tų pačių vartų, o skrydis į Puerto Riką pakilo pirmas.

„Frontier“ nuoširdžiai atsiprašė šeimos už klaidą“, – sakė J.de la Cruz.

Šis nesusipratimas įvyko po panašaus neseniai įvykusio incidento su nelydimu šešiamečiu, kuris pateko ne į tą „Spirit Airlines“ lėktuvą ir atsidūrė Orlande, o ne Fort Majerse.

Tai buvo pirmasis savarankiškas skrydis paaugliui Loganui, kuris kenčia nuo skrydžių nerimo, šeštadienį interviu telefonu CNN sakė paauglio tėvas Ryanas Lose'as.

Tėvas sakė, kad jis ir jo dabartinė žmona Krista pasakojo paaugliui, kaip eiti prie vartų.

Tačiau kai Loganas apie 20 val. vakaro Tampoje priėjo prie vartų, keleiviai jau buvo įlipę į lėktuvą, sakė R.Lose'as.

Shutterstock nuotr. / Lėktuvas
Shutterstock nuotr. / Lėktuvas

„Jis nuėjo prie jų ir paklausė moters, ar įlaipinama į lėktuvą, o ji atsakė, kad taip, taip pat patikrino jo krepšį, kad įsitikintų, jog jis tinka, – teigė R.Lose'as.

– Tačiau Loganas sakė, kad jo bilieto jie taip ir nenuskaitė. Loganas sakė, kad jie tik žvilgtelėjo į jį ir pasakė: „Taip, jūs skrendate tinkamu reisu“, ir tada jis įlipo į lėktuvą. Jei jie būtų nuskenavę jo įlaipinimo bilietą, būtų žinoję, kad mano sūnus skrido ne tuo lėktuvu.“

Tai buvo pirmasis savarankiškas skrydis paaugliui Loganui, kuris kenčia nuo skrydžių nerimo.

Šeštadienio vakarą CNN susisiekė su „Frontier“ dėl R.Lose'o teiginio, bet atsakymo dar negavo.

R.Lose'as sakė, kad jie suprato, jog kažkas negerai, kai apie 20.30 val. paskambino Logano motina ir pranešė, kad jų sūnus įlipo į lėktuvą, ir jie suprato, kad jis į lėktuvą įlipo per anksti.

„Tuomet mano devynmetis sūnus pasižiūrėjo skrydžio statusą ir suprato, kad skrydis į Puerto Riką ką tik pakilo iš tų pačių vartų, iš kurių pakilo Logano skrydis į Ohajų“, – sakė tėvas.

R.Lose'as CNN pasakojo, kad jie bandė paskambinti Loganui ir įspėti, kad jis sėdi ne tame lėktuve, tačiau jo telefonas buvo nukreiptas į balso paštą.

Tėvas sakė, kad apie 20.40 val. jie susisiekė su „Frontier Airlines“ ir pranešė, kas atsitiko ir kad jo sūnus skrido ne tuo lėktuvu.

123rf.com nuotr. / Puerto Rikas
123rf.com nuotr. / Puerto Rikas

R.Lose'as teigė, kad apie 22.15 val. paskambino „Frontier“ ir pranešė, kad Loganas iš tiesų skrenda į Puerto Riką, ir kad jie praneš pilotui, jog šis jo ieškotų.

J.de la Cruz oro linijų bendrovės pranešime teigia, kad Loganas „nedelsiant buvo nuskraidintas atgal į Tampą tuo pačiu lėktuvu ir apgyvendintas kitos dienos skrydžiui į Klivlendą“.

R.Lose'as sakė, kad Loganas grįžo į Tampą apie 3.30 val. ryto, o 7.45 val. išskrido į Klivlandą.

„Visas šis išbandymas visiems sukėlė stresą“, – CNN sakė paauglio tėvas.

Jie bandė paskambinti Loganui ir įspėti, kad jis sėdi ne tame lėktuve.

Bendrovė „Frontier“ savo pranešime teigė, kad ji neturi „nelydimų nepilnamečių programos“, pagal kurią galėtų užtikrinti nepilnamečių palydą. Tačiau jie leidžia vyresniems nei 15 metų vaikams skristi vieniems.

Nors nėra Transporto departamento nuostatų dėl nelydimų nepilnamečių kelionių, tačiau, pasak JAV Transporto departamento, oro linijų bendrovės taiko specialias procedūras, kad apsaugotų vaikus kelionės metu. Tačiau dauguma oro linijų leidžia 15 metų sulaukusiam vaikui vienam skristi vietiniais skrydžiais be jokių nelydimų nepilnamečių procedūrų, teigė agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas