Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 17

Bėdos tos pačios, o strategijos nėra: lankytinose Lietuvos vietose – eilė trūkumų

Naujausias tyrimas rodo, kad šalies turizmo objektus kamuoja tos pačios bėdos – trūksta nuorodų į juos, aiškios informacijos, tualetų, jie nepritaikyti lankytojams su fizine negalia. Lietuvos turizmo rūmų vadovė sako, kad problemas išspręstų aiški strategija, kurios valstybė šiuo metu neturi.
Varnikų takas
Varnikų takas / Valstybinių miškų urėdijos nuotr.

Liepos–rugsėjo mėnesiais agentūros „Keliauk Lietuvoje“ atliktas šalies turistinių objektų infrastruktūros vertinimas rodo, kad daugelyje objektų, kaip ir anksčiau, lankytojams nepritaikytos darbo valandos, neaiškus jų ženklinimas, neatsižvelgiama į judėjimo negalią turinčius lankytojus, viešųjų tualetų stoka arba prasta jų būklė.

Turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė sako, kad Lietuvoje nėra vieningos šalies turizmo strategijos, kuri aiškiai įvardintų reikalavimus turizmo objektams ir nurodytų, kas ir kaip juos turėtų vykdyti.

„Visų pirma už tai atsakingas yra tas, kas kuruoja Lietuvos turizmo strategiją, iš kurios turi būti žinoma – kokius mes taikome reikalavimus tam tikriems objektams. Tada įsijungia operatorius, kuris prižiūri objektą, kuris turi turėti planą. Trečias dalykas – turi įsijungti „Keliauk Lietuvoje“, kuri turi reklamuoti visus objektus su tinkama informacija“, – BNS kalbėjo Ž.Gavelienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas