Iš beveik 30 Birštono maitinimo įstaigų, kulinarijos konkurse dalyvavo vos trečdalis. Kulinarinis žemėlapis kuriamas, kad turistai, kurių čia pernai apsilankė daugiau nei 100 tūkst., pamėgtų kurortą ne tik dėl sveikatingumo paslaugų.
Pasak kulinarijos ekspertų, kurortų kavinės ir restoranai turėtų orientuotis į romantiškas ar temines vakarienes. Juolab, jog pavyzdžiui Birštone, vis dažniau šventes – Kalėdas ar Velykas – renkasi emigravę mūsų tautiečiai.
„Mums reikia pradėti atrasti save, naudoti tai, ką mes turim. Tai – grikiai, kruopos įvairiausios, juoda duona. Ji nepelnytai yra užmiršta, nes duoną mes valgom su sumuštiniais. Nes duona, duonos ledai yra geriausia, kas daroma. Juodos duonos gėrimai tai yra nuostabu“, – sakė Lietuvos virėjų asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski.
Birštono svečiai dažniausiai kurortą renkasi dėl kultūros bei pramogų. Kurortą itin mėgsta šeimos.
„Visa infrastruktūra yra dėliojama taip, kad kuo daugiau laiko žmogus praleistų ore. Pradedant dviračių takais, viskas, kas važinėja, populiarėja ir tie elektromobiliai, naujos dėliojamos trasos. Ir be abejo, centrinis parkas, kur erdvės įvairių žaidimų aikštelių – mažiesiems, suaugusiems yra treniruokliai. Be abejo, jau pirmieji laiveliai pradeda savo sezoną. Karšto oro balionas, pakilo jau parasparniai“, – vardijo Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.
„Šeimų turizmas yra skatinamas Birštone. O tylos kurortas, tai yra ta vieta, kur ribojamas automobilių eismas, miestas yra tvarkomas tyliai. Mes žolę pjauname robotais – naudojame robotukus kurie tyliai važiuoja po žolę ir atlieka savo darbą“, – pasakojo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.
Birštoną bus galima apžvelgti ir iš apžvalgos bokšto. Jis turėtų būti aukščiausias Lietuvoje – 45 metrų.