Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Birželis – ekskursijų mėnuo Klaipėdoje

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras skelbia birželį – ekskursijų mėnesiu Klaipėdoje. „Kiekvieną savaitgalį – nuo penktadienio iki sekmadienio pasiūlys ekskursijas miestiečiams ir miesto svečiams.
Klaipėdos senamiestis
Klaipėdos senamiestis / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

„Ilgai visi leidome laiką uždarose erdvėse, o dabar turime galimybę pasivaikščioti po miestą ir sužinoti Klaipėdos miesto istoriją. Kodėl tik savaitgaliais? Ogi galvojame, kad tiek savaitgaliui prie jūros atvykusiam svečiui, tiek miestiečiui būtų įdomu. Juk, pavyzdžiui, praleidus šeštadienio dieną prie jūros, gamtoje ir po sočios vakarienės bus taip smagu pasivaikščioti po naktinę Klaipėdą ir „pasimatyti“ su Klaipėdos dvasiomis.O saulėlydžio spalvos ir miesto apšvietimas...“ , – skelbia Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras.

Sekmadieniai bus skiriami vaikams – nuo 11 val. jų laukia ne tik pasimatymai su norus pildančiais stebuklingais senamiesčio gyventojais, bet ir pažintis su miesto legendomis, išskirtiniais Klaipėdos pastatais bei miesto simboliais.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis

„Svarbu! Vaikai turi ateiti pasiruošę ekskursijai – būtina atsinešti savo svajonių sąrašą! Norų kiekis neribojamas“, – sakė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė

Penktadienio vakarai skirti išskirtinėms – teatralizuotoms ekskursijoms po miestą, nuo S.Nėries, Sinagogų iki Malkų gatvės . Ekskursijos ne tik teatralizuotos, bet ir turinčios savo „raziną“ – kokia ji? Tegu tai lieka paslaptis, kurią sužinos dalyvaujantys ekskursijose.

„Puikiai suprantame, kad visada smagu ne tik pamatyti ir išgirsti, bet ir paragauti, todėl pasiūlysim ir maršrutą "Paragauk Klaipėdos…" kitaip ją dar galėtume įvardinti "Marinistinė Klaipėda: Nuo silkės iki grogo". Puikus maršrutas pažintI Klaipėdą, kaip jūrinį miestą ir paragauti jūra dvelkiančių užkandžių ir gėrimų“.

Kaip sakė R.Savickienė: „tikiu, jog miestiečiai ar miesto svečiai tikrai išsirinks sau įdomų maršrutą ir atras dar nematytus miesto kampelius arba į jau matytus su mūsų pagalba sugebės pažvelgti kitaip.”

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis

O jei nesinori vaikščioti su gidu, norisi miestą pažinti kitaip, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre galima rasti jau paruoštų maršrutų individualiam pasivaikščiojimui : „Ant jūros kranto“, „Memelis – mažoji Britanija“, „Žydiška Klaipėda“, „Gardžioji Klaipėda“, „Žalioji Klaipėda“, „Mėlynoji Klaipėda“, „Moterys Klaipėdos istorijoje“, „Olandiška Klaipėda“ ir t.t.

Ekskursijos mažiems ir dideliems – visiems tiems, kurie yra žingeidūs, smalsūs ir ieško naujų potyrių.

Teatralizuotos ekskursijos „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“

S.Nėries gatvė
Manęs dar nebuvo –
Alyvos žydėjo –
Manęs nebebus jau -
Jos vėlei žydės...
Tkriausiai daugelis žinote kas šio melodingo eilėraščio autorė ir į pasivaikščiojimą po kokią Klaipėdos gatvę kviečiame? Jau antrąjį šimtmetį pradėję skaičiuoti pastatai, siaurojo geležinkelio stotis, namas, kuriame gyveno ir dirbo kompozitorius Juozas Karosas – istorijos apie visa tai ir dar daugiau lauks jūsų S.Nėries gatvėje.
Data – birželio 4 d., Pradžia – 18 val.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis

Aukštoji – Sinagogų gatvės

Ar žinote kur stovi aukščiausias fachverkinis sandėlis Klaipėdoje? O kur buvo pirmoji sinagoga ir ritualinė pirtis? Kas buvo vadinama Friedricho priemiesčiu ir kuo buvo prekiaujama šio priemiesčio turguje? O gal jums įdomu kas yra „Rytprūsių gegužės gėrimas“ ir kur senieji miestelėnai galėjo jo paragauti? Kur 19a.pab. – 20a.pr. kūrėsi didžioji Klaipėdos žydų bendruomenės dalis ir kuo jie vertėsi? Nuo fachverko iki pašto kelio, nuo gintaro iki žydų bendruomenės gyvenimo Klaipėdoje – teatralizuotoje ekskursijoje nuo Aukštosios iki Sinagogų gatvės.
Data – birželio 11 d., Pradžia – 18 val.

Malkų gatvė

Istorija apie daugeliui mažai pažįstamą ir paslaptingą Malkų, dabar Naujojo uosto, gatvę. Buvusi triukšminga, gyvybinga, pilna kvapų, istorijų ir žaismo gatvė šiandien visai kitokia, bet jos svarba miestui vis dar jaučiama. O kiek istorijų – nerūpestingų ir nuotaikingų, sielvartingų ir prislėgtų, mena išlikę šios gatvės pastatai! Tad kviečiame į atradimų kelionę po buvusį Vitės kvartalą – drauge bandysime įminti šios arčiausiai uosto esančios istorinės vietos paslaptis, įsivaizduoti jos buvusią didybę ir grožį.

Data – birželio 25 d., Pradžia – 18 val.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis

Ekskursijos po naktinį miestą

"Naktinė Klaipėda: pasimatymas su miesto dvasiomis"

Kai miestą apgaubia tamsa, o gatvės ir skverai sušvinta jaukiais žibintais, Klaipėda pradeda pasakoti vakaro istorijas. Jos, lug pasakojimai prie laužo, gali būti kažkur girdėtos, bet visuomet naujai šiurpios arba kažkiek romantiškos. Naktinėje Klaipėdoje prabils pastatų dvasios, praeities žmonių žingsnius atkartos kaukšintis grindinys. Simboliįkai, vedini istorijų, susitiksime su šviesiomis Klaipėdos krašto asmenybėmis, sužinosime kur buvo žiauriausias Prūsijos kalėjimas, kur laidoti didikai, kur skleidėsi romantiški jausmai, o kur pildėsi didžiausios svajonės.

Datos – birželio 5, 12, 15, 26 d. , Pradžia – 21 val.

Paragauk Klaipėdos

Jūsų laukia Silkė, Grogas ir Jūrinės istorijos.
Datos – birželio 18 d., Pradžia – 18 val.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos senamiestis

Ekskursijos vaikams

Ekskursija mokyklinio amžiaus vaikams.

Visi keliai Klaipėdoje veda į miesto širdį – Teatro aikštę. Čia susipažinsite ne tik su žaviąja Taravos Anike, bet ir išgirsite istorijas apie senąsias tradicines Memelio muges bei turgus. Ekskursijos metu ne tik sužinosite ką reiškia žodis "fachverkas", ne tik išmoksite jį tarti, bet ir pamatysite viduramžių miestus primenančius statinius. Kelionėje po Klaipėdą lauks ir išbandymai – susitikimai su Slibinu, kurį sutikt lemta tik drąsuoliams "perbridusiems" senąjį Dangės upės vingį. Gražuolėje dangėje skaičiuosite ne tik laivelių stiebus ir vėliavas, bet ieškosite ir paslaptingų vandens būtybių.

Datos – birželio 6, 13, 20, 27 d. , Pradžia – 11 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas