Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Booking“ paskelbė TOP10 krypčių 2020-iesiems: nuo Lenkijos iki Japonijos

Kai kurios kelionių tendencijos ateina ir praeina, tačiau panašu, kad vis stipriau įsigali noras keliauti atsakingiau ir ekologiškiau.
„Booking“ paskelbė TOP kryptis 2020-iesiems
„Booking“ paskelbė TOP kryptis 2020-iesiems / 123rf.com nuotr.

Tad nieko keisto, kad „Booking.com“ paskelbtose kitų metų kelionių tendencijose – dėmesys būtent tvariam keliavimui. Anot ekspertų, žmonės kitąmet mieliau rinktis taip vadinamus „antrus miestus“ – kiek mažiau žinomas kryptis, kurios dar nėra apgultos turistų.

Taip pat didelis dėmesys bus skiriamas lėtam keliavimui, kai gali mėgautis išvyka neskubant, gal verčiau renkantis laivą ar traukinį, o ne lėktuvą. Gėdinimas dėl pernelyg dažno skraidymo, kuris kenkia aplinkai, įgauna vis didesnį pagreitį pasaulyje.

„Booking.com“ paskelbė ir 10 karščiausių krypčių 2020 m. kelionėms:

Salta, Argentina

123rf.com nuotr./Salta, Argentina
123rf.com nuotr./Salta, Argentina

Argentinos Anduose įsikūrusi Salta sužavės bet ką – tiek architektūros, tiek gamtos mylėtojus. Čia galima žavėtis spalvinga kolonijinių laikų architektūra bei įspūdingais peizažais, supančiais miestą.

Svinouiscis (Swinoujscie), Lenkija

123rf.com nuotr./Svinouiscis (Swinoujscie), Lenkija
123rf.com nuotr./Svinouiscis (Swinoujscie), Lenkija

Šis žavingas miestas ant Baltijos jūros kranto pirmiausiai pavergia pakrantės vaizdais: vienu plačiausių paplūdimių Lenkijoje bei švyturiu tarsi iš atviruko. Jis, beje, yra aukščiausias švyturys prie Baltijos jūros -net 68 m.

Takamacu (Takamatsu), Japonija

123rf.com nuotr./Takamacu (Takamatsu), Japonija
123rf.com nuotr./Takamacu (Takamatsu), Japonija

Uostamiestis Japonijoje vilioja išradingu gastronomijos pasauliu ir Ritsurin parku, kuriame tarp lelijų tvenkinių galite pasivaikščioti Engetsu-kyo tiltu.

Džodpuras (Jodhpur), Indija

123rf.com nuotr./Džodpuras (Jodhpur), Indija
123rf.com nuotr./Džodpuras (Jodhpur), Indija

Žinomas kaip vienas spalvingiausių pasaulio miestų, Džodpuras taip pat didžiuojasi savo viduramžių laikus siekiančiomis jaukiomis gatvelėmis, kurių labirintuose visi atras tai, ko ieško – pirkinių, maisto ar žadą atimančios architektūros.

Nin Binis, Vietnamas

123rf.com nuotr./Nin Binis, Vietnamas
123rf.com nuotr./Nin Binis, Vietnamas

Šis nedidelis miestas yra ramesnis nei triukšmingasis Hanojus, esantis vos už poros valandų kelio. Lankytojai čia traukia pasigrožėti ryžių laukais ir galimybe paplaukioti po itin vaizdingą regioną.

Seogwipo, Pietų Korėja

123rf.com nuotr./Seogwipo, Pietų Korėja
123rf.com nuotr./Seogwipo, Pietų Korėja

Gyvybingas pakrantės miestas yra apsuptas fantastiškos gamtos – vulkaninė pakrantė yra tikras rojus žygių po kalnus mėgėjams. Netoliese yra ir gražieji Cheonjiyeon kriokliai.

Gzira, Malta

123rf.com nuotr./Gzira, Malta
123rf.com nuotr./Gzira, Malta

Dar vienas vaizdingas pakrantės miestas – šįkart Maltoje. Ši vieta traukte traukia ne tik jūros, bet ir istorijos gerbėjus – Gziroje bus tikrai ką pamatyti, o vėliau ramiai atsipalaiduoti viename iš daugelio restoranų, nuo kurių galėsite žvelgti į Viduržemio jūrą.

San Chuanas, Puerto Rikas

123rf.com nuotr./San Chuanas, Puerto Rikas
123rf.com nuotr./San Chuanas, Puerto Rikas

Puerto Riko sostinės architektūra – spalvinga, naktinis gyvenimas – gyvybingas, o meno pasaulis stebina išradingumu. Lankytojai skatinami ir čia vykti tam, kad padėtų vietos bendruomenei, kuri vis dar bando atsigauti po 2017 m. šias vietas nuniokojusio uragano Maria.

Jerevanas, Armėnija

123rf.com nuotr./Jerevanas, Armėnija
123rf.com nuotr./Jerevanas, Armėnija

Armėnijos sostinėje galite atrasti tokių architektūros perlų kaip Zvartnoc šventykla, įspūdinga Šv.Grigorijaus švietėjo katedra, Respublikos aikštė. Netoliese yra ir vienas didžiausių pasaulyje ežerų – Sevanas, kurio vanduo yra stebinančiai mėlynos spalvos.

Žabliakas (Zabljak), Juodkalnija

123rf.com nuotr./Žabliakas (Zabljak), Juodkalnija
123rf.com nuotr./Žabliakas (Zabljak), Juodkalnija

Ši vieta rekomenduojama aktyviems keliautojams, kurie nori atitrūkti nuo pasaulio. Nedidelis miestelis šiaurės Juodkalnijoje žiemą siūlo slidinėti, vasarą – žygiuoti po kalnus ir mėgautis vandens sportu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas