Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Brėmenas: 7 patarimai, ką jame nuveikti

Pigių bilietų į Brėmeną išties nesunku rasti – daugelis pigių skrydžių bendrovių juos siūlo. Tačiau keliautojai dažniausiai nieko nežino apie šį miestą arba tik tai, kad jame gyveno garsieji pasakos personažai – Brėmeno muzikantai. O kas dar, be muzikantų, yra šiame Vokietijos mieste?
Brėmenas
Brėmenas / 123rf.com

Brėmenas yra žalias, ir ne tik todėl, kad ši spalva vyrauja futbolo komandos Brėmeno „Werder“ ir tradicinės alaus daryklos „Beck&Co“ simboliuose. Surinkome septynis patarimus, ką vertėtų nuveikti Brėmene, kad miestas jums tikrai patiktų.

1. Nueikite į futbolo rungtynes

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Berlyno „Hertha“ – Brėmeno „Werder“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Berlyno „Hertha“ – Brėmeno „Werder“

Brėmene ši sporto šaka išties labai populiari. Vykstant rungtynėms mieste net būna sustiprinta policijos apsauga, nes sirgaliai mėgsta išlieti savo aistras gatvėje ir audringuose aptarimuose. Tai reginys, kurį verta pamatyti. Akivaizdu, kad sporto sirgaliai Brėmene ras, ką veikti. Čia gausu nemokamų futbolo stadionų ir barų, kuriuose transliuojamos rungtynės.

2. Pasmaguriaukite Brėmeno kavinėse

123rf.com /Šnūro kvartalas Brėmene mėgstamas turistų
123rf.com /Šnūro kvartalas Brėmene mėgstamas turistų

Čia jos vadinamos knigge. Kavinėse būtina paragauti tradicinio Brėmeno saldumyno – kluten. Tai šokolado lakštas su pipirinės mėtos įdaru. Vietiniai tikina, kad gardžiausio miesto šokolado įsigysite parduotuvėje „Hachez“. Be to, verta paragauti ir raudono marmelado ar butterkucheno – mielinio pyrago su daug sviesto, cukraus ir migdolų.

3. Apsipirkite gėlių ir ūkininkų turgelyje

Brėmene itin populiari gyva prekyba. Žmonės eina į turgelius apsipirkti, pabendrauti vieni su kitais ir tiesiog pasivaikščioti. Ten visuomet būna labai jauki ir maloni atmosfera. Turgeliuose galima įsigyti gražių, šviežių gėlių, kokybiško maisto. Tai puiki vieta unikalių rankų darbo suvenyrų paieškai.

4. Aplankykite Šnūro kvartalą

123rf.com /Brėmenas
123rf.com /Brėmenas

Tai labai graži ir sena Brėmeno gatvė, kurios pavadinimas kilo nuo žodžio „schnoor“, reiškiančio „virvė“. Anksčiau šioje vietoje buvo gaminamos virvės. Kelionių vadovuose teigiama, kad būtent Šnūro kvartale slypi Brėmeno, kaip Hanzos miesto, šaknys.

5. Užsukite į Ligoninės muziejų

Neįprastų vietų mėgėjai būtinai turėtų užsukti ir į Ligoninės muziejų. Jame galėsite detaliau susipažinti su medicina, ligoninių istorija, įvairiais medicinos įrankiais, išskirtiniais gydymo atvejais ir apsigimimais. Ne dažnai net ir didesniuose miestuose rasite tokio pobūdžio muziejų, tad nepraleiskite progos. Be to, Brėmene yra itin daug specializuotų muziejų.

6. Pasilinksminkite Viertel kvartale

Tai spalvingiausias ir bohemiškiausias Brėmeno rajonas, itin įvairių renginių ir pasilinksminimų centras. Viertel kvartalas yra maždaug 2 km ilgio pagrindinė gatvė, kuri jungia du miesto rajonus – Steintor ir Ostertor. Vietiniai šią miesto erdvę vadina tiesiog Viertel. Čia populiarūs ir kičiniai pasirodymai, ir gana rimtas menas, yra teatrų ir muziejų. Niekur kitur neišvysite tokios kultūrinės įvairovės. Rajonas nemiega ir naktį – jis siūlo lankytojams įsisukti į išskirtinį ir originalų naktinį gyvenimą bei jo pramogas. Čia veikia daug barų, restoranų ir alinių, kuriose galėsite linksmintis iki paryčių.

7. Nuvykite į šalia esantį Hanoverį

Šis Brėmeno pašonėje esantis miestas tikrai patrauks verslu ir naujausiomis technologijomis besidominčius turistus. Būtent čia vyksta garsioji Hanoverio mugė bei elektronikos ir kompiuterinės technikos naujovių mugė „Cebit“.

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas