Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai ketina įvesti pokyčius atvykstantiems iš „raudonųjų“ COVID-19 šalių

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė planuoja panaikinti „raudonųjų“ šalių sąrašą ir visiškai atsisakyti reikalavimo saviizoliuotis viešbučiuose, grįžus iš minėtų šalių.
Heathrow oro uoste
Heathrow oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu „raudonųjų“ šalių sąrašui priskirta Panama, Kolumbija, Venesuela, Peru, Ekvadoras, Haitis ir Dominikos Respublika. Atvykus į JK iš šių valstybių būtina 11 dienų izoliuotis vyriausybės nurodytuose viešbučiuose ir už tai susimokėti daugiau nei 2,2 tūkst. svarų sterlingų.

„Raudonųjų“ šalių delegacijos netrukus apsilankys spalio 31-lapkričio 12 d. Glazge vyksiančioje Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijoje (COP 26), todėl britų vyriausybė spaudžiama atlaisvinti atvykimo į šalį taisykles.

Be to, Nacionalinės sveikatos tarnybos duomenimis, tikimybė užsikrėsti koronavirusu „raudonajame“ sąraše esančiose valstybėse yra žymiai mažesnė nei pačioje JK. Spalio viduryje buvo nustatyta, jog koronavirusu užsikrėtę yra tik 0,77 proc. visų viešbučiuose besikarantinuojančių žmonių arba mažiau nei 120 žmonių. Palyginimui, užsikrėtimų koronavirusu skaičius sudaro 1,14 proc. JK gyventojų skaičiaus.

Prognozuojama, jog „raudonųjų“ valstybių sąrašas ir reikalavimas saviizoliuotis viešbučiuose bus panaikintas nuo pirmadienio, lapkričio 1 d., o minėtas reikalavimas bus pakeistas nauju – 10 dienų saviizoliacija namuose, nepriklausomai nuo to, ar keleiviai buvo skiepyti, ar ne.

Pabrėžtina, jog pasikeitus situacijai, reikalavimas saviizoliuotis viešbučiuose gali būti bet kada sugrąžintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas