Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekai laukia turistų – Punkvos urvai atidaryti ir žiemą

Nors paprastai keliaujančių į Čekiją sumažėja iš karto po didžiųjų žiemos švenčių, lankytinų objektų ten netrūksta ir žiemą. Štai populiarieji Punkvos urvai (ček. Punkevní jeskyně) lankytojų laukia ir žiemą, skelbia „CzechTourism“.
Punkvos urvai
Punkvos urvai / Petr Zajíček SJČR nuotr.

Ekskursijos trasa į Punkvos urvus Moravijos srityje veiks visą žiemos sezoną. Moravijos karstinis regionas, esantis į šiaurę nuo Brno, priklauso svarbioms karstinėms sritims Centrinėje Europoje. Čia atrasti daugiau negu 1000 urvų ir penki iš jų yra atverti visiems lankytojams.

 Libor Sváček nuotr./Moravijos karstinė įgriuva
Libor Sváček nuotr./Moravijos karstinė įgriuva

Dažniausiai lankomi iš jų yra Punkvos urvai su 138 metrų gylio Macochos tarpekliu (ček. Propast Macocha). Kasmet čia atvyksta apie 200 000 turistų iš viso pasaulio. Punkvos urvų visų koridorių ilgis siekia apie 4,5 km. Tiesa, lankytojams praeinami tik 1260 metrų. Dar maždaug 440 metrų plaukiama valtimi.

Jeigu nenorime vaikščioti, į urvus galima važiuoti turistiniu traukiniu. Beveik valandos trukmės ekskursijos metu aplankomos milžiniškos grotos ir koridoriai su stalaktitais bei stalagmitais, kurie pasirodo netgi iki Macochos tarpeklio dugno. Čia turistų laukia kruizas valtimi giliu, požeminiu Punkvos upeliu. Tuomet tradiciškai – Masaryko grotos (ček. Masarykův Dům), kuri yra žinoma dėl gražiausių stalaktitų ir stalagmitų, lankymas.

Petr Zajíček SJČR nuotr./Punkvos urvai
Petr Zajíček SJČR nuotr./Punkvos urvai

Punkvos urvai turistams atviri kasdien, išskyrus pirmadienius, 8.40 val. – 14 val. Tiesa, jei norite ekskursijos su gidu, prašoma ją užsisakyti iš anksto. Lankytojų čia netrūksta bet kuriuo metų laiku.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento