Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar keturios Europos šalys atšaukė draudimus skrydžiams į Šarm aš Šeichą

Ateinantį turistinį sezoną į Egipto kurortus Dahabą ir Šarm aš Šeichą atskris daugiau europiečių – sekdamos Vokietijos pavyzdžiu, draudimus skrydžiams į šiuos Egipto kurortus atšaukė Danija, Švedija, Norvegija ir Suomija.
Vilniaus oro uoste
Turistas, skrendantis į Egiptą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skrydžiai atšaukti po tragedijos 2015 m. spalį, kada pakilęs iš Šarm aš Šeicho oro uosto ir skrisdamas virš Sinajaus pusiasalio susprogo keleivinis Rusijos lėktuvas. Žuvo visi juo skridę žmonės. Ekspertai nustatė, jog katastrofa įvyko lėktuve įvykus sprogimui. Ši nelaimė įvardinta kaip teroristinis aktas.

Paaiškėjus, jog Egipto kurortų oro uostuose – daugybė saugumo pažeidimų, skrydžius į jį ir Dahabą atšaukė daugybė Europos šalių, taip pat ir Lietuva.

Baigiantis 2016-iesiems Vokietija paskelbė atnaujinanti skrydžius į Šarm aš Šeichą.

Kaip paskelbė Danijos užsienio reikalų ministerija, atšaukiamos rekomendacijos nevykti į Kairą, Aleksandriją, Luksorą, Asvaną ir Raudonosios jūros kurortus – Dahabą ir Šarm aš Šeichą.

Sumažėjęs turistų srautas populiariuose kurortuose sudavė stiprų smūgį Egipto ekonomikai. Skelbiama, kad 2016 m. Egiptą aplankė 5,3 milijonų užsienio turistų, t.y. 40 proc. mažiau nei prieš metus, kada į Egiptą atvyko 9,3 milijonų užsieniečių.

Ypač skaudi buvo vokiečių, britų ir rusų turistų netektis. Pastarieji kol kas į Šarm aš Šeichą dar nėra skraidinami, tačiau parengiamieji darbai vyksta.

Lietuvos turizmo rinkos atstovai taip pat neatmeta, jog dar šiemet skrydžiai į populiarius Raudonosios jūros kurortus. Šiuo metu Egipte pailsėti norintys turistai gali rinktis skrydį ir atostogas Hurgadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas