Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Deividas Timinskas – basomis ant vinių nuotykius pasitinkantis „Bėgantis Jautis“

Esu Deividas, tačiau tėvai ir artimieji mane šaukia indėnišku „Bėgančio Jaučio“ vardu. Jau 12 metų skleidžiu ir tyrinėju Šiaurės Amerikos gyventojų kultūrą bei pasaulėžiūrą Lietuvoje. Su bendraminčiais, šeima esame įkūrę indėnišką „Vinetu“ kaimą, kuriame gyvenama pilnąją to žodžio prasme: puoselėjamas ryšys su vidine bei išorine gamta, atsiduodama kasdieniam gyvybės nuotykiui.
Indėniškas tradicijas puoselėjantis Deividas – „„Bėgantis Jautis“
Indėniškas tradicijas puoselėjantis „Bėgantis jautis“ / Asmeninio arch. nuotr.

Tai labai gražiai atsiskleidžia gyvenant tipyje (autentiškas indėnų būstas) – erdvė, kurioje patiriama buitis gali neįtikinėtinai transformuoti būsenas ir savęs bei aplinkos suvokimą. Visu tuo dalinuosi su aplinkiniais vesdamas būgnų ratus, įvairias edukacines programas ir patyrimus.

Asmeninio arch. nuotr. / Indėniškas tradicijas puoselėjantis Deividas – „Bėgantis Jautis“
Asmeninio arch. nuotr. / Indėniškas tradicijas puoselėjantis Deividas – „Bėgantis Jautis“

Norėdamas išlaikyti skaidrų, vaikišką žvilgsnį į realybę, nuolatos save stimuliuoju naujais iššūkiais su Vinetu Lituano komanda: ilgomis kelionėmis baidarėmis (esu perplaukęs Lietuvą nuo Vilniaus iki Nidos), 21 d. stovėjimo ant vinių nuotykiu (jį įgyvendinau keliaudamas po Europą, tad vinių lentas teko vežtis į pačias netikėčiausias vietas), bei kopimu į aukščiausią Europos viršukalnę Monblaną.

Asmeninio arch. nuotr. / Indėniškas tradicijas puoselėjantis Deividas – „Bėgantis Jautis“
Asmeninio arch. nuotr. / Indėniškas tradicijas puoselėjantis Deividas – „Bėgantis Jautis“

Šis gyvenimas tikrai gali būti labai jaudinantis ir nenuspėjamas – jei tik pasirinksime gyventi aktyviai ir pasitikint savo jėgomis.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo - kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas