Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl naujų Austrijos taisyklių pasienyje kilo chaosas, suerzinęs ir Slovėnijos pareigūnus

Austrijai savaitgalį sustiprinus įvažiuojančiųjų iš Slovėnijos kontrolę, pasienyje kilo chaosas, smarkiai suerzinęs ir Slovėnijos pareigūnus.
Savaitgalį Austrijos ir Slovėnijos pasienyje susidarė ilgos vasarotojų automobilių eilės
Savaitgalį Austrijos ir Slovėnijos pasienyje susidarė ilgos vasarotojų automobilių eilės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo šeštadienio iki sekmadienio vidurdienio Austrijos pareigūnai stabdė kiekvieną iš Slovėnijos įvažiuojantį automobilį, kad galėtų užregistruoti visų keleivių asmens duomenis ir taip atsekti koronavirusinės infekcijos plitimą padaugėjus naujų užkrato atvejų, pranešė Austrijos policija.

Ilgas automobilių eiles, iš esmės sudarytas iš vasaros atostogų grįžtančių vokiečių ir olandų turistų, papildė kertantieji Karavankų ir Loiblo perėjas – judrias sankryžas tarp šiaurės ir pietų Europos.

Slovėnijos policijos atstovas spaudai naujienų agentūrai APA teigė, kad Slovėnijos institucijoms nebuvo pranešta apie planuojamus veiksmus.

„Jokiu būdu nebuvome pasirengę tokiems lėtiems ir ribojantiems Austrijos institucijų darbo metodams“, – sekmadienį kalbėjo Slovėnijos policijos atstovas spaudai.

„Tokios sistemos, kokią vakar ir užvakar vakare naudojo Austrija, taikymas nėra humaniškas“, – pabrėžė Slovėnijos policijos atstovas.

Slovėnijos policija teigė į ligoninę nugabenusi viename iš automobilių šilumos smūgį patyrusį vaiką.

Sekmadienį Karavankų punkte nusidriekė 12 kilometrų transporto kamštis, kuris sumažėjo tik kai vietos institucijos Austrijos pasienio pusėje sušvelnino patikros priemones. Sekmadienio popietę eismas normalizavosi.

Viena pareiškė įvedusi pasienio kontrolę, nes trečdalis į Austriją grįžusių poilsiautojų, kurių COVID-19 testai praėjusį mėnesį buvo teigiami, grįžo per Slovėniją iš Kroatijos, garsėjančios nuostabiais paplūdimiais.

Kroatijos užsienio reikalų ministerija paragino rasti sprendimą sutrumpinti „nerimą keliantį ilgą“ laukimo laiką prie Austrijos sienos, pranešė valstybinis radijas HRT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito