Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Detalus Austrijos Albergo slėnio slidinėjimo kurortų aprašymas, padėsiantis išsirinkti žiemos atostogas

Vakarų Austrijoje, Tirolio žemėje, esančiam Arlbergo slidinėjimo regionui priskiriami Sent Antono, Lecho, Ziurso, Oberlecho, Sent Kristofo ir Stubeno kurortai.
Kitsteinhorno kurotas 3000 m aukštis
Kitsteinhorno kurotas 3000 m aukštis

Gerai paruoštų Arlbergo regiono slidinėjimo trasų ilgis siekia 277 km. Be jų yra ir 180 km neparuoštų ir nepaženklintų trasų puriais kalnų šlaitais ekstremalių pojūčių mėgėjams. Jos skirtos labai patyrusiems kalnų slidininkams. Visame Arlbergo regione galima slidinėti įsigijus vieną slidinėjimo pasą. Tarp miestelių puikus susisiekimas nemokamu autobusu.

Austrijos kalnų kurortas
Austrijos kalnų kurortas



Pagrindinis trasų tinklas driekiasi nuo aukščiausios regiono viršūnės Valugos (2660 m), į kurią kelia trys keltuvų linijos. Pati sudėtingiausia trasa veda į Šindler Karą, o lengvesnė – į Ulmer Hutę, Sent Antoną. Drąsiausi slidininkai veržiasi į nepaženklintą sudėtingą Matuno trasą, tačiau ji dažnai būna uždaryta baiminantis sniego griūčių. Trasa Arlbergas – Kandaharas yra pati sudėtingiausia regiono trasa. Ji prasideda nuo Kapalo keltuvų stoties 2 330 m aukštyje.

Sent Antonas

St Antonio slidinėjimo trasų žemėlapis
St Antonio slidinėjimo trasų žemėlapis

Sent Antonas – pats didžiausias Arlbergo regiono miestelis. Tai prabangus, stilingas ir labai populiarus kurortas. Kasmet slidinėjimo sezono metu čia apsilanko apie 100 000 žmonių. Vietinių gyventojų – tik 2800.

Sent Antono kurortas turi senas ir gilias slidinėjimo tradicijas ir vadinamas kalnų slidinėjimo lopšiu, nes 1901 m. čia buvo atidarytas pirmasis Alpių slidinėjimo klubas, 1928 m. jau vyko pirmosios Arlbergo – Kandaharos  varžybos. Garsus slidininkas Hamnesas Šneideris išvystė modernaus slidinėjimo techniką. Mieste esančiame slidinėjimo istorijos muziejuje eksponuojamos senovinės nuotraukos. Jose užfiksuota, kaip čia praėjusio amžiaus pradžioje damos slidinėjo su ilgais, beveik žemę siekiančiais sijonais.

Sent Antone varžėsi Insbruko žiemos olimpinių žaidynių (1964 m. ir 1976 m.) kalnų slidininkai. 2001 m. ruošiantis pasaulio kalnų slidinėjimo čempionatui Sent Antone buvo atidarytas naujas modernus keltuvas Nasereinas Iki jo iš daugelio Sent Antono viešbučių galima nueiti pėsčiomis. Beveik iš pat kurorto centro keltuvai kelia į dvi dideles slidinėjimo zonas: Valugos (iki 2660 m) ir Rendlio (iki 2645 m) kalnus. Iš čia nesunkiai galima patekti ir į kaimyninį Sent Kristofo kurortą.

Sent Antone yra trys slidinėjimo mokyklos, kuriose dirba 45 instruktoriai, vaikų darželis, kur dienai ar pusdieniui galima palikti pačius mažiausius (nuo 2,5 metų amžiaus), dar neslidinėjančius vaikus. Be slidinėjimo pramogų, kurorte yra apie 80 restoranų, 10 naktinių klubų, 20 parduotuvių. Miestelyje yra naujai įrengtas didelis sveikatingumo ir laisvalaikio centras. Čia taip pat rasite čiuožyklą, uždarus teniso kortus, kuriuose vyksta tarptautiniai turnyrai, 4 km rogučių trasą.

Šiame kurorte laikas bėga kaip vanduo pro pirštus, tačiau šio rojaus kampelio jūs ilgai nepamiršite. Kalnuose visada jautiesi gerai. Tai laikas, kurį skiri tik sau, tai metas, kai darai tik tai, kas tau malonu.

Lechas

Tai nedidelis Albergo slidinėjimo regiono kurortas vakarų Austrijoje, kuris savo prabanga pelnė populiarumą tarp garsių ir turtingų žmonių. Lechas vienas iš seniausių slidinėjimo kurortų. Šią vietą pamėgę karališkų šeimų atstovai, verslininkai, sportininkai, kino žvaigždės. Visų atvykstančių čia laukia didelis pasirinkimas prabangių viešbučių, kurie gali pasiūlyti nepriekaištingą aptarnavimą ir galimybę išpildyti bet kokį kliento pageidavimą.

Ieškantiems pigesnių šeimyninių viešbučių ar svečių namų Lecho kurortas taip pat turės ką pasiūlyti.

Šis kurortas garsus ne tik kaip turtingų ir įtakingų žmonių atostogų vieta, bet taip pat yra liaupsinamas už stilių ir puikias slidinėjimo trasas. Savitas mikroklimatas, užtikrinantis puikią sniego dangos būklę viso sezono metu.

Keltuvais Lecho kurortas yra sujungtas su Ziursu, o iki Sent Antono ir kitų kurortų galima nuvykti autobusu.

Vietinių gyventojų čia tik 1500, o pats kurortas per visą gyvavimo laiką neišsiplėtė, tai suteikia jam jaukumo, o atvykstantys džiaugiasi vietinių svetingumu. Lecho miestelis nepasižymi itin aktyviu naktiniu gyvenimu, tačiau nestokoja tirolietiško žavesio.

Paznauno slėnis ir Išglo kurortas

Iaglo slidinėjimo kurorto žemėlapis
Išglo slidinėjimo kurorto žemėlapis

Slidinėjimo zona, prasidedanti siaurame Paznauno slėnyje, priklauso milžiniškam Silvretos slidinėjimo regionui, kuriame galioja vienas Silvretos slidinėjimo pasas, suteikiantis galimybę čiuožti ne tik Išglo srities, bet ir visose šio regiono trasose, kurių bendras ilgis yra daugiau nei 300 km.

Išglo kurortas įsikūręs gražiame Paznauno slėnyje prie sienos su Šveicarija. 2009 m. sukako 80 metų, kaip Išgle rengiami žiemos sporto renginiai. Senas ir gilias slidinėjimo tradicijas puoselėjantis kurortas – vienas iš stambiausių ir žinomiausių Austrijos slidinėjimo kurortų, kurį pamėgo visa Europa. Miestelyje išgirsite kalbant įvairiausiomis kalbomis, svečių nepalyginti daugiau nei vietinių gyventojų. 1 500 gyventojų turintis miestelis vienu metu gali priimti apie 12 000 svečių. Jau nuo 1929 m. čia buvo leidžiami reklaminiai bukletai, kviečiantys atvykti slidinėti į nuostabius kalnus. Pastaraisiais metais Išglas labai išaugo, prisijungęs dar ir už 4 km esantį Matono miestelį. Siaurame slėnyje įsikūrusio Išglo centre – sena bažnyčia (kurioje vyksta ir koncertai), keletas senų etnografinių namų. Visa kita – patogiausi viešbučiai ir pensionai.

Kiekvieno sezono atidarymo ir uždarumo metu, per Velykas ir švenčiant pavasario sutiktuves Išglo kalnus drebina pasaulinio garso žvaigždžių koncertai. Čia jau dainavo: Džonas Bon Džovis, Tina Turner, Stingas, Rodas Stiuartas, Bobas Dylanas, Udo Jurgensas, Enrikė Iglesijas, Eltonas Džonas. Daugelis jų taip pat išbandė ir pamėgo šio slidinėjimo kurorto trasas.

Nuo 1994 m. kiekvieną žiemą čia atvykstantys ledo skulptoriai Išglą išgražina nuostabiausiomis įspūdingo dydžio ledo skulptūromis. Įsivaizduokite, kažkur kalnų fone stovi dvi susiglaudusios baltos žirafos, kalno šlaitu ropoja milžiniška ledinė skruzdėlė, slėniu „plaukia“ baltas sniego laivas... Žmogaus kūriniai snieguotų kalnų fone sukuria nepaprastumo, žiemos pasakos įspūdį.

Austrijos kalnų slidinėjimo kurortai
Austrijos kalnų slidinėjimo kurortai

Slidinėjimo zona, prasidedanti siaurame Paznauno slėnyje, priklauso milžiniškam Silvretos slidinėjimo regionui, kuriame galioja vienas Silvretos slidinėjimo pasas, suteikiantis galimybę čiuožti ne tik Išglo srities, bet ir visose šio regiono trasose (Galtiuro, Kaplio, Zė, Samnauno), kurių bendras ilgis yra daugiau nei 300 km.

Pagrindinės keltuvų linijos iš miestelio nutiestos nuo Idalpo (2320 m) stotelės. Pakilus aukštyn ir pasileidus link Idjoho (2760 m) perėjos, galima atsidurti prie sienos su Šveicarija. Čia gausu vidutinio sunkumo trasų. Patyrusius slidininkus traukia 1 600 m ilgio Pardatschgrad-Nordo trasa, kur čiuožiant aukštis pasikeičia 1 200 m. Viena ilgiausių trasų į Išglą veda nuo Palinkopfo viršūnės (2 864 m). Tai vidutinio sunkumo 12 km ilgio trasa, kuria nusileidžiama į Šveicarijoje esantį  Samnauno kurortą. Kurorto apylinkėse yra nutiestas apie 60 km ilgio pasivaikščiojimui skirtas takas bei įrengta 48 km trasa slidžių maratono mėgėjams. Kurorte yra gausybė barų, restoranų, 10 kalnų restoranų, 20 kavinių, diskotekų, kino teatras, baseinas, kėgliai, uždara teniso aikštelė, čiuožykla, vaikų darželis.

Ectalio slėnis

Ectalio slėnyje ledynai užima 134 km, o žmonių gyvenamos teritorijos sudaro mažiau kaip 10% viso ploto. Ectalio slėnis yra didžiausias ir gražiausias Rytų Alpėse. Pirmasis keltuvas Ectalio slėnyje buvo įrengtas 1951 m. Šiame slėnyje be Zeldeno yra dar du slidinėjimo regionai: Obergurglis – Hochgurglis ir Ectalis.

Zeldenas

Soeldeno žiemos trasų panorama
Soeldeno žiemos trasų panorama

Slidininkų Eldoradu vadinamas Zeldenas (1377 m virš jūros lygio) yra svarbus žiemos sporto bei vasaros kurortas, esantis nuostabaus grožio Tirolio federacinėje žemėje, Zeldenas priskiriamas populiariausiems Austrijos žiemos kurortams. Šis kalnų kaimelis, kurio apylinkėse stūkso net trys aukštesnės nei 3000 m kalnų viršūnės, per daugelį metų užkariavo ne vieno turisto širdį. Aplink Zeldeną galima suskaičiuoti daugiau kaip 90 viršukalnių, aukštesnių negu 3000 m, didžiausia jų yra „Laukinė viršūnė“ (3774 m).

Ant kalno viraūnės
Ant kalno viršūnės

Netoli kurorto stūkso du ledkalniai: Retenbacho ir Tyfenbacho. Jie sudaro pačią didžiausią Austrijoje ledkalnių slidinėjimo teritoriją. Natūrali sniego danga čia išsilaiko net iki gegužės mėnesio. Zeldeno ir ledkalnių slidinėjimo sritys yra sujungtos „auksiniais vartais“. Per juos iš Zeldeno centro slidėmis galima pasiekti bet kurio ledkalnio šlaitus. Tarp ledkalnių yra pats aukščiausias Europoje panoraminis kelias. Jis driekiasi 2800m aukštyje. Pakeliui į Tyfenbacho ledkalnį per kalnus iškastas 170m ilgio tunelis, kuriuo galima čiuožti slidėmis. Tai irgi įdomi atrakcija.

Zeldeno slidinėjimo zoną, kurią iš paties miestelio galima pasiekti keltuvais, sudaro dvi dalys: labiau patyrusiems slidininkams skirtas „Gaislachkogl“ su stačiais šlaitais, pradedantiesiems skirtas „Giggijoch“. Zeldene atidaryta viena didžiausių vaikų slidinėjimo mokyklų Tirolyje, veikia snieglenčių kursai. Įrengta 5km apšviestų rogių trasų, čiuožykla. Kartą per savaitę mokyklų instruktoriai rengia pasirodymą ant naktinės trasos.

15km nuo Zeldeno yra įsikūręs Langenfeldo miestelis. Čia ledkalnių papėdėje 2004m. atidarytas šiuolaikiškas vandens procedūrų centras „Aqua Dome“. Pačiame Zeldene veikia erdvus sporto pramogų centras „Freizeit-Arena“. Kurorte kursuojantys autobusiukai priveža iki keltuvų bei pramogų centrų.

Cilertalio slėnis

Zilertalio kurorto žemėlapis
Zilertalio kurorto žemėlapis

Cilertalio slėnyje, kuris pasaulyje garsėja kaip nepaprastų galimybių Alpių sporto ir kultūros centras. Tai pietvakarių Austrijoje, Tirolyje, esanti žiemos sporto arena, apimanti kelis miestelius (Celį prie Cilerio, Mairhofeną, Finkenbergą, Hipachą, Tuksą), turinti 620 km trasų (78 km sudėtingų, 372 km vidutinio sudėtingumo, 170 km nesudėtingų).

Slidinėjimo trasų aukštis svyruoja nuo 3250 m iki 630 m. Vizitine slėnio kortele tapo įžymusis „siaurukas“ – senoviškas garvežys ir XX a. amžiaus pradžios vagonai, du kartus per dieną apvažiuojantys slėnį nuo Enbacho iki Mairhofeno. Žiemą Cilertalio slėnis siūlo 4 pagrindinius įvairių slidinėjimo galimybių regionus: Hochcilertalį (keltuvai kyla iš Kaltenbacho ir Fiugeno), Cilertalio areną (Celio prie Cilerio ir Gerlos miesteliuose), Ski Cilertalį 3000 (Mairhofene, Hipache) ir Hintertukso ledyną (Tukse). Cilertalio „superskipass“ galioja visiems vienuolikai slėnyje esančių miestelių. Kai kurie slėniai tarpusavyje sujungti trasomis ir keltuvais, o kitus slėnius nesudėtingai galima pasiekti autobusais ar traukiniu, kurie slidininkus iki keltuvų vežioja nemokamai.

Mairhofenas

Mairhofenas pirmauja tarp Austrijos slidinėjimo kurortų. Šis sporto ir kultūros centras kiekvienam siūlo puikų slidinėjimą, triukšmingus „après ski“ ir linksmų barų įvairovę. Pailsėti Cilertalio kalnų slidinėjimo mekoje – įžymiajame Mairhofene – visada reiškė skoningai praleisti savo atostogas.

Mairinhofo kurortas
Mairhofenas kurortas

Mairhofenas visame pasaulyje garsėja kaip vienas pirmųjų Europos kurortų šeimoms. 1970 m. Mairhofene buvo įsteigtas pirmasis vaikų darželis Alpėse. Kurortas puoselėja senąsias vaikų saugojimo tradicijas kalnuose. Pavyzdžiui „Wuppy's Kinderland“ prižiūri vaikučius nuo 7 mėnesių iki 7 metų amžiaus. „Roten Profis“ rūpinasi įvairaus amžiaus vaikais nuo 12 mėn., o „Max Rahm's Mayrhofen Total“ darželyje priimami vaikai nuo 2 metukų.

Mairhofenas – ideali vieta mokytis slidinėti, nes regione yra ne tik tam tinkamos trasos, puiki atmosfera, bet ir 5 didelės mokyklos su daugiau nei 100 slidinėjimo instruktorių, galinčių įvairiomis kalbomis išdėstyti šios sporto šakos abėcėlę. Mairhofenas, kaip ir visas Cilertalio regionas, siūlo trasas įvairiems profesionalumo lygiams.

Mairhofeno slidinėjimo regionas išsidėstęs skirtingose slėnio pusėse. Ir 1965 m aukščio Ahorno kalnas, ir didysis regionas, į kurį iš Mairhofeno kelia Penkeno keltuvas, tinkami įvairaus lygio slidininkams. Nors šios dvi zonos ir nesusijungia trasomis ar keltuvų sistema, regionas turi bendrą pavadinimą „Ski Zillertal 3000“.

Keltuvai
Keltuvai

Mairhofene sukurta infrastruktūra garantuoja turistams puikų poilsį pagal jų poreikius ir galimybes. Miestelyje daug viešbučių, pensionų ir apartamentų, kokybišką bei skanų maistą siūlančių restoranų ir barų, diskotekų, pritraukiančių žmones naktiniam gyvenimui, kuris Mairhofene yra itin aktyvus. Čia taip pat yra arena pačiūžų sporto ir akmenslydžio mėgėjams.

Europa-Sportregionas

Celis prie Zė (757 m) ir Kaprunas (786 m) – du skirtingomis nuotaikomis gyvenantys miesteliai – sudaro garsųjį Europos sportinį regioną (Europa-Sportregion), išsidėsčiusį Austrijos Alpėse, Zalcburgo srityje. Šis regionas suskirstytas į tris slidinėjimo centrus: „Schmittenhöhe“, „Kitzsteinhorn“, „Maiskogel“. Nuo vieno iki kito centro važinėja nemokami autobusai.

„Maiskogel“ savo nišą turėtų surasti naujokai: čia paprastas reljefas ir mokytis tinkamos trasos. „Schmittenhöhe“ zonoje labai įvairios trasos, o „Kitzteinhorn“ yra aukščiausias (3203 m), skirtas kalnų slidinėjimo abėcėlę mintinai mokantiems poilsiautojams. Šiame centre galima slidinėti ištisus metus, nes jis nuolat padengtas sniegu. Skirtingi regionai leidžia surasti tinkamą trasą tiek naujokams, tiek profesionalams. Slidinėjimo amplitudė regione milžiniška – apie 2300 m. Aukščiausia regiono viršukalnė – Grosglokneris (3798 m). Snieglentininkams veikia parkai su puikiomis konstrukcijomis. Vienas jų yra Langvinbodene (2000 m) po keltuvu „Glocknerbahn“, o kitas įsikūręs 2450 m aukštyje netoli Alpių centro.

Celis prie Zė

Celis prie Zė
Celis prie Zė

Trokštantys pramogų ir linksmybių, šelmiškų „après ski“ vakarėlių suka į Celį prie Zė. Miestelis yra Zalcburgo rajone, Pinzgau regione (nuo Zalcburgo jis nutolęs apie 80 km). Tai vienas iš seniausių kalnų slidinėjimo kurortų Austrijoje. Pirmosios trasos atsirado dar 1893 m. Šio miestelio istorija labai įdomi. Manoma, kad pavadinimas kilęs nuo žodžio „die Zelle“, reiškiančio „vienuolio celę“, mat XVIII a. šis miestelis buvo virtęs vienuolynu. „See“ vokiečių kalboje reiškia „jūra“, mat miestelis įsikūręs šalia didelio ežero. Galbūt todėl miestelis užburia natūraliu senoviniu viduramžių grožiu, kuris puikiai dera su kalnų slidinėjimo infrastruktūra.

Celio prie Zė slidinėjimo kurortas
Celio prie Zė slidinėjimo kurortas


Kurortas skirtas patogų kalnų slidinėjimą pripažįstantiems poilsiautojams, kadangi trys įvairaus sudėtingumo trasos nusidriekia iki pat miestelio. Pagal sudėtingumą trasos viena nuo kitos atskirtos taip, kad patyrę ir dar tik besimokantys slidininkai vieni kitiems neužstotų kelio. Miestelyje yra 2 keltuvai, kurie kelia į Shmittenhohe slidinėjimo zoną, o į vieną iš pagrindinių profesionalų taškų – Glocknerbahn viršukalnę (2000 m) – per 20 min galima pakilti „Areitbahn“ keltuvu, kuris yra Celio prie Zė priemiestyje, Štiutdorfe.

Celio prie Zė trasų žemėlapis
Celio prie Zė trasų žemėlapis

Nutarusiems numalšinti alkį ar šiaip pasmaguriauti duris atvers 9 kalnų restoranai, o pačiame mieste jų yra apie 90. Itališkos, graikiškos, prancūziškos ir kiniškos virtuvės patenkins išrankiausią skonį. Smaližiams vertėtų užsukti į miesto centre esančias „Fainschmek“ ir „Messchammer“ parduotuves ir namiškiams būtinai parvežti mielą marcipaninę kiaulytę. Mėgstantys „après ski“ taip pat turi didžiulį pasirinkimą. Norintys pašėlti diskotekose ras keletą traukos taškų.

Kiek netradicinio poilsio mėgėjams siūlome pasivažinėti arkliais kinkytomis rogėmis ar leistis į naktines ekskursijas su fakelais. Po stogu taip pat laukia teniso kortai, akmenslydis, golfas.

Kaprunas

Tai erdvus ir kartu labai kompaktiškas miestelis, kurį nuo Celio prie Zė skiria vos 15 km. Iki artimiausio didesnio miesto Zalcburgo – apie 90 km.

Nuvykus ten, pirmiausia turistų akis patraukia kaimo koloritas. Daugelis jaučiasi lyg svajonių namuose, kai akys džiaugiasi Alpių grožiu, o ramybe persmelkti kalnai sukuria jaukią atmosferą. Miestelio istorinės lankytinos vietos: kelios viduramžių pilys, gotikinio stiliaus bažnyčia, senovinių automobilių muziejus, Hohenwarterio parke esantis istorijos muziejus.

Europos Sporto regionas Austrijoje
Europos Sporto regionas Austrijoje

Iš Kapruno kyla 2 keltuvai į Maiskogel slidinėjimo zoną. Iki „Kapruno ledynu“ vadinamo Kitzsteinhorno kalno, kuris yra net 3203 m virš jūros lygio, autobusu važiuosite apie 15 min. Dauguma žemiau esančių trasų padengiamos dirbtiniu sniegu, o Kitzsteinhornas nuklotas sniegu ištisus metus. Miestelyje veikia net 11 slidinėjimo mokyklų. Pačiame kurorto centre įsikūrusi vaikų slidinėjimo mokykla, kurioje priimami vaikai nuo 2,5 m.

`eimos slidinėjimo kurotas
Šeimos slidinėjimo kurotas

Kaprune yra apie 20 barų ir trys diskotekos. Be to, ieškantys pramogų gali pažaisti kėgliais, tramvajumi pasivažinėti aplink ežerą, vykti į ekskursiją po „Danielstollen“ šachtą ar išbandyti grožio salonų paslaugas.

Miestelyje vyksta įvairios šventės: gruodį švenčiamas sniego festivalis „Intersport Snowfestival“, vasarį – ledo šventė ant Celio ežero, vyksta įdomūs naktiniai pasiskraidymai oro balionu, gegužę būna sezono uždarymas „Firn-and-Fun-Happening“ ir kt.

Kicbiūhelis

Tai kurortinis miestelis bei tuo pačiu pavadinimu Alpėse esantis kalnų slidinėjimo regionas (Kitzbüheler Alpen), nuo seno laikomas Austrijos kalnų slidinėjimo lopšiu. Dar XIX a. pabaigoje čia gyveno kalnų slidinėjimo pionieriai, o nuo 1928 metų įrenginėjami keltuvai, glaudžiai apraizgę visą regioną. Jau senokai Kicbiūhelis traukia kalnų slidinėjimo profesionalus – čia jau keletą dešimtmečių pasaulio taurės varžybose lenktyniauja pajėgiausi pasaulio kalnų slidininkai, o adrenalino fanatikus masinanti greitojo nusileidimo trasa „Streif“ (vok. „Patrulis“) seniai tapo Kicbiūhelio sinonimu.

Patrauklus kalnų kurortas įsikūręs 93 km į rytus nuo Insbruko, erdviame slėnyje tarp Hahnenkammo (1655 m) ir Kicbiūhelio Rago (1996 m) kalnų masyvų. Kicbiūhelis yra didžiulio kalnų slidinėjimo regiono Kicbūhelis–Aurachas–Kirchbergas–Joksbergas–Turno perėja centras. Kicbiūhelyje yra apie 60 keltuvų, o daugiau nei 50 trasų apima net 187 kilometrus. Nemokami autobusai, jungiantys rajono centrą su lyniniais keliais ir keltuvais, reguliariai kursuoja maršrutais Kirchbergas–Ašau–Kicbiūhelis–Turno perėja–Miterzilis ir suteikia galimybę aplankyti visas trasas.

Kurortuose malonu ilsėtis
Kurortuose malonu ilsėtis

Neapsiribojantys Kicbiūhelio trasomis gali įsigyti „Kicbiūhelio Alpių“ „ski pasą“, kuris suteikia progą išmėginti Wilder Kaiser–Briksentalio, Schneewinkelio, Alpbachtalio ir Wildschönau slidinėjimo teritorijose esančias trasas (iš viso apie 668 km). Jaukiame kurorte nestinga veiksmo ir kitų žiemos sporto pramogų mėgėjams. Snieglentininkams skirtas muzikalusis „Funk“ parkas bei ištisas snieglenčių rajonas, esantis ant Kicbiūhelio Rago kalvos. Išsiilgusiems ramaus slidinėjimo siūloma apie 120 km tradicinio slidinėjimo lyguma. Kalnų slidinėjimo pirmokams duris veria 6 kalnų slidinėjimo mokyklos, be to, veikia specialus darželis slidinėjantiems mažyliams.

Per visą dieną trasose išeikvotas jėgas siūloma atgauti vandens centre „Aquarena“, o jei jų dar šiek tiek liko – galima užsukti pačiuožinėti į ledo areną ar pamušinėti kamuoliuką teniso kortuose. Pasiilgusiems linksmybių Kicbiūhelyje netrūksta diskotekų, smuklių, naktinių klubų, kazino, o norintiems praplėsti akiratį meno ir kultūros srityje – veikia unikalus lyninių kelių muziejus, nacionalinis muziejus, paveikslų galerija, senovinė kalnakasybos gamykla. Kurorte taip pat netrūksta madingų drabužių ar papuošalų parduotuvių, vilioja vietiniai suvenyrai.

Zalbachas-Hinterglemas–Leogang Skicircus

Tai originalus Zalcburgo teritorijoje esantis žiemos sporto kampelis. Jame taurės varžybose rungiasi stipriausi pasaulio kalnų slidininkai, tačiau čia nestinga ir kitų žiemos pramogų.

Visą Zalbacho–Hinterglemo–Leogango žiemos parką patogiai sujungia 55 keltuvų sistema, atostogautojų laukia 200 km trasų, kurios išsidėsčiusios nuo 1003 iki 2200 m virš jūros lygio, o susisiekimą palengvina puiki autobusų sistema. Šiame slidinėjimo regione gausu raižytų trasų, kalnagūbrių, kuriuos gali išbandyti ekstremaliojo ir gūbrinio slidinėjimo atstovai. Didžiulė pramogų puokštė Hinterglemo linksmybių parke skirta ir snieglentininkams. Bene įspūdingiausias šio parko atributas – 4 m aukščio ir 70 m ilgio rampa.

Linksmybių parkas snieglentininkams
Linksmybių parkas snieglentininkams

Be to, snieglentininkų laukia įvairūs kliūčių ruožai, nusileidimai, pasivažinėjimai ant turėklų ir kitos pramogos. Prie jau turimo regiono slidinėjimo paso už papildomą mokestį įsigiję „Salzburg Super Ski Card“ turėsite progą apsilankyti ir kituose Zalcburgo teritorijos slidinėjimo kurortuose.

Senokai Glemo slėnyje „susiliejo“ Zalbacho ir Hinterglemo kaimeliai. Išskirtinis jų bruožas – aplinkelio tunelis, leidžiantis pėsčiomis vaikščioti po regioną. Ypač tuo mėgsta pasinaudoti naktinių linksmybių mėgėjai, nes nutviskus mėnesienai pėsčiomis galima pasiekti kalnų barus, restoranus ir smukles. Dėl tunelio šiuose miesteliuose beveik nėra automobilių. Hintergleme vyrauja keliaaukščiai viešbučiai su svečių namais, tuo tarpu Zalbache viešbučiai mažesni ir jaukesni.

Novaturo nuotr./NovaturasČia rasite slidinėjimo kelionių pasiūlymus.
Novaturo nuotr./Novaturas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas