Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiulis krokodilas prarijo moterį: bejėgiai vietiniai gyventojai pastebėjo jos kyšančias kojas

54 metų Halimą Rahakbauw užpuolė didžiulis 4,27 metrų ilgio roplys, kai ji Wali upėje Moluku saloje, Indonezijoje, tvarkėsi su šviežiais moliuskais, rašoma „Daily Star“.
Krokodilas
Krokodilas (asociatyvi nuotr.) / Shutterstock nuotr.

Upėje plaunant indus moterį užpuolė krokodilas, kuris jai nukando beveik visas galūnes.

54 m. H.Rahakbauw užpuolė didžiulis roplys, kai ji po pietų, pasigardžiuodama šviežiais moliuskais, plovė indus Wali upėje Malukų saloje, Indonezijoje. 4,27 metrų ilgio krokodilas ją pačiupo ir nukando rankas bei koją.

Siaubingo įvykio liudininku tapo Ali Rahangmetanas, kuris, eidamas per Wali upės tiltą, pastebėjo, kad vandenyje kažkas negerai. Jis greitai pasiuntė pavojaus signalą ir perspėjo Halimos šeimą apie išpuolį.

Ali pasakojo: „Mačiau, kad kažkas plaukia, bet nemačiau kūno. Matėsi tik kojos.

Norėdamas įsitikinti, išlipau iš automobilio ir pagaliau pamačiau, kad krokodilas pražudė žmogų. Negalėjau pasakyti, ar tai buvo vyras, ar moteris. Matėsi tik žmogaus kojos ir žarnos.“

Vida Press nuotr. / Maluku, Indonezija
Vida Press nuotr. / Maluku, Indonezija

Vėliau buvo aptikta krokodilo patelė, kuri vis dar graužė išniekintą Halimos kūną, kol policija ją nušovė. Kaimo gyventojai nuvilko gyvūno kūną atgal į miestą ir jį supjaustė, o jo skrandyje rado Halimos kūno dalių.

Halimos giminaitė Jamia Seknun sakė, kad anksčiau matė močiutę einančią nuo upės su kibiru moliuskų. Tada pagyvenusi moteris grįžo prie upės išvalyti puodų, tačiau negrįžo.

Ji pasakojo: „Ji išėjo anksti ryte, nes bijojo, kad iki pietų pakils upės lygis. Vėliau mano mama šaukė, kad krokodilas ką nors papjovė. Iš pradžių nežinojau, kas tai buvo, bet nujaučiau, kad tai buvo ji“.

Shutterstock nuotr. / Krokodilas (asociatyvi nuotr.)
Shutterstock nuotr. / Krokodilas (asociatyvi nuotr.)

Indonezijos salyne, garsėjančiame įvairiapusiška ir dažnai pavojinga laukine gamta, gyvena 14 rūšių krokodilų, tarp jų ir agresyvūs estuariniai krokodilai.

Šie žvėrys tampa vis drąsesni ir vis labiau artėja prie žmonių gyvenviečių, nes dėl pernelyg intensyvios žvejybos mažėja jų natūralus grobis ir naikinamos buveinės, nes pakrančių teritorijos paverčiamos žemės ūkio paskirties žeme.

Dėl pernelyg intensyvios žvejybos mažėja jų natūralus grobis ir naikinamos buveinės.

Inspektoriaus padėjėjas Absonas Tonga, vadovaujantis policijos paslaugų centrui, atskleidė, kaip buvo nedelsiant sureaguota: „Atvykę prie Wali upės, darbuotojai ir savanoriai nedelsdami atliko paiešką aplink upės krantus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne