Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 19 /2023 06 20

Dingo turistus prie nuskendusio „Titaniko“ gabenęs povandeninis laivas: vyksta paieška

Atlanto vandenyne dingo povandeninis laivas, kuriuo žmonės plaukdavo apžiūrėti nuskendusio„Titaniko“.
Nuskendęs „Titanikas“
Nuskendęs „Titanikas“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Bostono pakrančių apsaugos tarnyba pirmadienį BBC pranešė, kad pradėta jo paieška.

Pranešama, kad laive buvo penki žmonės.

Pasak JAV pakrančių apsaugos tarnybos, dingęs povandeninis laivas, esantis netoli nuskendusio „Titaniko“, sekmadienio rytą, praėjus 1 valandai ir 45 minutėms po nusileidimo, prarado ryšį su įgula.

6,5 metro ilgio povandeniniame laive buvo penki žmonės, tviteryje pranešė pakrančių apsauga. Tarnybos kontradmirolas Johnas Maugeris sakė, kad, remiantis iš laivo operatoriaus gauta informacija, povandeniniame laive yra 96 valandų deguonies atsargų.

Pakrančių apsaugos tarnyba „numato, kad šiuo metu laive yra nuo 70 iki visų 96 valandų“ deguonies, sakė jis pirmadienį per spaudos konferenciją.

Anot J.Maugerio, dingusio povandeninio laivo paieška yra sudėtinga, nes ieškoma ir po vandeniu, ir vandenyno paviršiuje.

Jis pažymėjo, kad laivas galėjo iškilti į paviršių, tačiau galėjo prarasti ryšį su ekskursijų laivu, iš kurio sekmadienį buvo nuleistas.

Pasak pakrančių apsaugos tarnybos, povandeninis laivas prarado ryšį su laivo „Polar Prince“ įgula, kuria jis buvo gabenamas į „Titaniko“ nuskendimo vietą prieš ekspediciją.

Daugiadienės kelionės prie nuskendusio „Titaniko“ kainuoja dešimtis tūkstančių dolerių, o vienas panėrimas prie „Titaniko“, kaip pranešama, trunka apie aštuonias valandas.

Garsusis laivas yra 3 800 m gylyje Atlanto vandenyno dugne. Jis yra maždaug už 600 km nuo Niufaundlendo (Kanada) krantų.

Keleivinis laineris, kuris buvo didžiausias to meto laivas, 1912 m. per savo pirmąją kelionę iš Sautamptono į Niujorką atsitrenkė į ledkalnį. Iš 2 200 laive buvusių keleivių ir įgulos narių žuvo daugiau kaip 1 500.

Nuo tada, kai 1985 m. buvo aptiktas nuskendęs „Titanikas“, jis buvo intensyviai tyrinėjamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?