Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dubajuje 2019-aisiais apsilankė rekordinis turistų skaičius

Dubajus 2019 metais priėmė rekordinį turistų skaičių – 16,73 milijono, o prie šio skaičiaus prisidėjo per pastaruosius dvejus metus padidėję turistų srautai iš Kinijos, Rusijos ir Omano. Lankytojų iš kitų šalių skaičius pernai padidėjo 5,1 proc., tačiau 2020-ųjų metų tikslas – priimti 20 mln. turistų – dar nebuvo pasiektas.
Dubajus, paplūdimys
Dubajus, paplūdimys / Shutterstock.com nuotr.

„Nors pasaulio ekonomika tebekinta, aiškiai regime jaudinančią galimybę dar labiau sustiprinti Dubajaus dominavimą turizmo pramonėje 2020 metais“, – pasak Dubajaus žiniasklaidos biuro, pažymėjo teigė Dubajaus turizmo vadovas Saeedas al-Marri.

Skirstant pagal šalis, daugiausia atvyko turistų iš Indijos – beveik 2 milijonai. Šis skaičius buvo šiek tiek mažesnis nei 2018 metais.

1,6 mln. lankytojų atvyko iš Saudo Arabijos, o britai, kaip ir metais anksčiau, buvo treti pagal skaitlingumą – 1,2 mln. turistų.

Lankytojų iš Omano skaičius padidėjo 24 proc. iki daugiau nei 1 milijono.

Dubajuje apsilankiusių kinų skaičius padidėjo 15,5 proc. iki 989 tūkst., o lankytojų iš Rusijos padaugėjo 7,4 proc. iki 728 tūkstančių.

Kiek anksčiau šį mėnesį Jungtiniai Arabų Emyratai įvedė daugkartinių vizų, galiojančių visoms tautybėms penkerius metus, sistemą.

Dubajus turi labiausiai diversifikuotą ekonomiką regione ir prognozuoja rekordines išlaidas šiais metais. 2020-ųjų biudžetas yra didesnis 17 proc. iki 18,1 mlrd. JAV dolerių, emyratui siekiant sustiprinti savo ekonomiką.

Dubajus tikisi, kad spalio mėnesį prasidėsianti ir šešis mėnesius truksianti pasaulinė paroda „Expo 2020“ leis suaktyvinti ekonomiką.

Visgi emyratas ketvirtus metus iš eilės numato 700 mln. JAV dolerių deficitą.

Vyriausybė tikisi, kad parodoje „Expo“ apsilankys 25 mln. lankytojų, daugiausia iš užsienio. Prognozuojama, kad emyrato pajamos padidės 25 proc. iki 17,4 mlrd. JAV dolerių.

Dubajaus vyriausybė yra vienintelė Persijos įlankoje, nepriklausoma nuo pajamų, gaunamų iš angliavandenilių pardavimo, ir prognozuoja, kad maždaug 94 proc. emyrato pajamų bus gaunama iš ne naftos išteklių.

Dubajus garsėja gausybe prekybos centrų, prabangiais kurortais ir net uždaromis slidinėjimo trasomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas