Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07:00

„Duok kelis gėrimus ir lakstys gatvėmis nuogi“: kas yra nemėgstamiausi pasaulio turistai?

Pasaulyje yra beveik 8 milijardai žmonių, kurie visi yra skirtingi. Kaip skirtingai jie mąsto, gyvena, dirba, tai ne vienodai ir turistauja. Kai kurie yra mandagūs, pagarbūs ir nuoširdžiai domisi kultūra šalies, kurioje lankosi, o kitiems švelniai tariant geriausia būtų nekelti kojos į svečias šalis, rašo postimees.ee
Vyras
Vyras / Shutterstock nuotr.

Iš kurių šalių atvyksta labiausiai nekenčiami pasaulio turistai?

Didžiosios Britanijos rinkodaros bendrovė „YouGov“ 2019 metais užsakė analizę, kuria siekta ekspertų pagalba išskirti penkias šalis, kurių turistai labiausiai netoliruojami pasaulyje.

Įvairūs tyrimai parodė, kad griežtų atsakymų nėra, nes vietinių suvokimas apie keliautojus įvairiose šalyse labai skiriasi. Pavyzdžiui, Vokietijoje į rusų turistus žiūrima neigiamai, o Jordanijoje, Kuveite ir, ko gero, stebėtinai – JAV – ne priešiškai. Arba, sakykime, pastebėta, kad britai nėra populiarūs daugumoje žemyninės Europos šalių, o kitur jie turi neutralią reputaciją.

Sudarytas mažiausiai toleruojamų turistų sąrašą pasaulyje, pradedant nuo galo (t. y. 1 numeris yra mažiausiai toleruojama tautybė). Stereotipinių apibūdinimų tikrai neverta priimti kaip vienintelės tiesos – yra išimčių!

7. Vokiečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant