Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Egidijus Keniją įamžino įspūdingose nuotraukose: už vieną teko atiduoti arbūzą ir aliejų

Rinkdamasis kelionės kryptį, Egidijus Pudžiuvelis kone visada žvilgsnį iš karto nukreipia į Afriką – būtent šis žemynas jam labiausiai patinka. Šį kartą fotografas pasirinko Keniją, iš kurios parsivežė įspūdingų nuotraukų. Tačiau įamžinti vietines gentis nebuvo taip lengva – už dalį nuotraukų jam teko susimokėti. „Kai kur vaikai jau yra išmokyti, kad nesifotografuotų, kol nebus sumokėta“, – sako Egidijus.
Egidijaus Pudžiuvelio užfiksuotos akimirkos Kenijoje
Egidijaus Pudžiuvelio užfiksuotos akimirkos Kenijoje / Egidijaus Pudžiuvelio nuotr.

Kelionėms beveik visada renkasi Afriką

Jau 15 metų Ispanijoje gyvenantis Egidijus paprastai darbo dieną leidžia kiaulių fermose, tačiau nusivilkęs veterinaro drabužius savo laiką skiria kelionėms ir fotografijai.

„Fotografija – ne tik pomėgis, ji man padeda ir užsidirbti. Jeigu reikia, kitiems fotografams redaguoju nuotraukas“, – pasakoja E.Pudžiuvelis.

Asmeninio albumo nuotr./Egidijus Pudžiuvelis
Asmeninio albumo nuotr./Egidijus Pudžiuvelis

Naujas nuotraukas Egidijus parsivežė iš Kenijos, kurioje lankėsi vasario mėnesį. Iš pradžių jis kartu su grupe ketino vykti į Etiopiją, tačiau negavus vizų planus teko kiek pakoreguoti.

„Keliavo 11 lietuvių, nes taip pigiau. Kenijoje palyginti brangu nuomotis automobilius, lankyti gentis, dalyvauti safariuose“, – aiškina E.Pudžiuvelis.

Nors žmonės linkę Afriką sieti su egzotika ir dėl to retai ryžtasi aplankyti šį žemyną, Egidijui Afrikos šalys patinka labiausiai. Būtent dėl to jis savo atostogas leidžia ne Europoje, o Afrikoje.

„Europą jau esu apkeliavęs, ten labai nuobodu, daug spūsčių, žmonių. Gyventojai ne tokie šaunūs kaip trečiosiose šalyse. – mano E.Pudžiuvelis. – Keliavau į Maroką, Mauritaniją, Senegalą, Dramblio Kaulo Krantą, prieš kelerius metus buvau Madagaskare. Labai domina Sachara, neapgyvendintos vietos.“

Pagrindinis lietuvių tikslas buvo važiuoti link Turkanos ežero, o tada keliauti į Etiopiją ir aplankyti ten gyvenančias gentis. Nors planą įgyvendinti pavyko ne šimtu procentu, nes nebuvo galimybės patekti į Etiopiją, lietuviai nusprendė dėmesį skirti Kenijos gentims, kurių įvairovė šalyje nemaža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas