Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte įėjimas į muziejus ir šventyklų kompleksus brangs 50 proc.

Egipto valdžia nusprendė nuo šių metų spalio 50–60 proc. padidinti bilietų į lankytinas vietas kainas, skelbia vietos laikraštis „The Egypt Independent“, remdamasis šalies senovės reikalų ministru Khaledu El Enany.
Egipto piramidės
Egipto piramidės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo laikraštis, piramidžių aplankymas pabrangs iki 120 Egipto svarų (7,4 JAV dolerio). Apsilankymas Karalių slėnyje ir Luxoro šventykloje bei Abu Simbele – nuo 100 iki 160 Egipto svarų, arba beveik 10 JAV dolerių, o Kom Ombe – nuo 40 iki 80 Egipto svarų, arba iki 5 JAV dolerių. Tačiau ketinama sumažinti mokestį už fotografavimą prie šių objektų.

Ministro teigimu, toks sprendimas nebus staigmena turizmo verslui, nes dar yra laiko pasirengti ir atsižvelgti į naujas kainas, sudarant sutartis rudens–žiemos sezonui.

Ministras taip pat pažymėjo, kad bilietai nebuvo branginami nuo 2010 metų ir kainas būtina koreguoti atsižvelgiant į nacionalinės valiutos kurso pokyčius.

Be to, kainų augimui įtakos turėjo ir krizė turizmo sektoriuje: šis sektorius gauna vos 160,5 tūkst. JAV dolerių pajamų, nors atlyginimams darbuotojams reikia maždaug 5 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas