Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekstremalų svajonė – įdomiausi pasaulio atrakcionai

Labai dažnai keliaujame tam, kad pasidžiaugtume nepakartojamu gamtos grožiu, tačiau kartais mus sužavi ir neįtikėtini žmonių kūriniai, pavyzdžiui, atrakcionai.
„Ferrari World Abu Dhabi“ parkas
„Ferrari World Abu Dhabi“ parkas / Shutterstock.com

Esame įpratę prie paprasčiausių, kur dažnai nebaisu pasupti net vaikus, bet pasaulyje jų yra tokių, kai vien žvilgtelėjus širdis pradeda plakti smarkiau. Taigi, susipažinkite – įdomiausi ir daugiausiai drąsos reikalaujantys pasaulio atrakcionai.

1. Greičiausi pasaulyje amerikietiški kalneliai Ferrari garbei

Abu Dabio mieste, Jungtiniuose Arabų Emyratuose yra absoliučiai unikalus Ferrari World Abu Dhabi teminis atrakcionų parkas, įrengtas po milžinišku raudonos spalvos stogu ir užimantis 86 tūkst. kv. km teritoriją. Vietovėje galima sužinoti jaudinančią Ferrari istoriją, pasimėgauti autentišku itališku maistu ir, žinoma, gerai pašėlti atrakcionuose. Vienas populiariausių – Formula Rosso. Tai greičiausi pasaulyje amerikietiški kalneliai, kurie vos per 5 s išvysto 100 km greitį, bet tai ne pabaiga, kadangi didžiausias greitis siekia net 240 km. Bebaimiai norintys išbandyti 2,2 km ilgio trasą, privalo dėvėti specialius akinius, kad išvengtų oro dalelių ir vabzdžių.

Shutterstock.com/Atrakcionas „Beprotybė“
Shutterstock.com/Atrakcionas „Beprotybė“

2. Sūpynės virš bedugnės

Nesibaigiančių nuotykių mieste Las Vegase (JAV) ant Stratosphere pastato įrengtos neįtikėtinai baisios ir daug drąsos reikalaujančios karuselės. Viena jų – „Beprotybė“, taigi net pavadinimas išduoda apie tuoj kūną užplūsiantį adrenaliną.

90 pastato aukšte įtaisytas atrakcionas su specialiu kranu sėdinčius supynėje patraukia apie 20 m nuo statinio, tad šie kabo tiesiog virš bedugnės.

Tačiau tada linksmybės tik prasideda: žmonės sėdi įsitaisę atviruose krėsluose, o aparatas juos sukioja netgi aukštyn kojomis.

Išbandžiusieji pasakoja, kad puikiausias laikas yra vakaras, kadangi miestas mirga nuo šviesų ir atsiskleidžia nuostabi panorama, žinoma, jei tuo metu ji vis dar būna įdomi.

Shutterstock.com/Atrakcionas „Žaidimas drąsiems žmonėms“
Shutterstock.com/Atrakcionas „Žaidimas drąsiems žmonėms“

3. Žaidimas drąsiems žmonėms

Iš pirmo žvilgsnio „Žaidimu drąsiems žmonėms“ vadinamos sūpynės, esančios Charbino mieste, Heilongjiang provincijoje Kinijoje, yra gana paprastos. Bet ypatinga jų vieta – ant beprotiškai aukšto televizijos bokšto.

Pakilus į viršuje esančią apžvalgos aikštelę jūs galėsite tiesiog pasisūpuoti maždaug 230 m aukštyje įsitaisius ant plieninės sėdynės už platformos pakraščio. Tai toli gražu ne kiekvienam skirtas išbandymas, kadangi pažvelgti į apačią iš tokio milžiniško aukščio reikia nemažai drąsos. Nepaisant adrenalino ir visų kitų pojūčių nuo atrakciono atsiveria nepakartojamas Chardino miesto vaizdas.

4. Siaubo bokštas

Populiariame Australijos pramogų parke „Svajonių pasaulis“ yra atrakcionas, kurio lyg ir negalima vadinti amerikietiškais kalneliais, nes juo tik kylama ir leidžiamasi, tačiau Siaubo bokštas suteikia tikrai tiek pat, o gal net dar daugiau ekstremalių potyrių.

Ant 90 laipsnių kampu įtaisytų bėgių važiuoja vagonas, vos per 7 sekundes pasiekiantis didesnį nei 160 km greitį. Atrakcionas labai populiarus, nes suteikia galimybę maždaug 6,5 sekundžių pajausti visišką nesvarumo būseną. Po to seka keletas sekundžių nusiraminimui ir jūs jau sustojate. Lankytojai kyla ir leidžiasi kabėdami šonu didžiuliame aukštyje.

Shutterstock.com/Siaubo bokštas
Shutterstock.com/Siaubo bokštas

5. Interaktyvus žaidimas

Bostone (JAV) adrenalino pasisems net ir tie, kurie bijo aukščio ir niekada neišdrįstų lipti į jau minėtus atrakcionus. Quest Tomb – interaktyvus žaidimas, įrengtas faraonų kapavietėje, kur grupė žmonių tamsoje, naudodamiesi tik prožektoriais, vedami gido turi įveikti daugybę kliūčių ir surinkti reikiamus artefaktus.

Shutterstock.com/Interaktyvus žaidimas
Shutterstock.com/Interaktyvus žaidimas

Bet kuriuo metu gali iš viršaus prapliupti stipri vandens srovė, įgriūti grindys ar nukristi lubos, ir taip sunkiai regimas vaizdas gali prasmegti rūke ir pan. Viso žaidimo metu dalyvius seka pikta faraono dvasia, kartais sunkinanti, o kartais ir palengvinanti užduotis. Visas procesas trunka tik 45 minutes, taigi būtina viską atlikti labai greitai ir išlaikyti komandos dvasią.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas