Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos viešbučiai liepą sulaikė rekordiškai daug klientų

Estijos viešbučiai ir kitos viešojo apgyvendinimo įstaigos liepą sulaukė 381 tūkst. svečių – dešimtadaliu daugiau nei pernai liepą ir 51 proc. daugiau nei per tą patį ikipandeminių 2019-ųjų mėnesį, pranešė Estijos statistikos departamentas.
Talinas
Talinas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Viešbutis Estija

Pažymima, jog dėl pandemijos tebegaliojantys ribojimai pakeitė apgyvendinimo įstaigų klientų struktūrą: vietinių ir užsienio klientų dalys 2019-ųjų liepą buvo atitinkamai 37 proc. ir 63 proc., tuo tarpu šiemet liepą – 78 proc. ir 22 procentai.

Palyginti su pernai liepa, svečių iš užsienio sumažėjo 37 proc., o palyginti su 2019-ųjų liepą – 74 proc. iki 85 tūkst., o daugiausiai jų buvo iš Suomijos (24 tūkst.), Latvijos (13 tūkst.), Vokietijos (6,1 tūkst.), Lietuvos (4,7 tūkst.), Rusijos (3,4 tūkst.).

Estijos viešojo apgyvendinimo įstaigose jų klientai praleido 701 tūkst. naktų, iš jų 520 tūkst. – vietiniai, 181 tūkst. – užsieniečiai.

Šiemet liepą Estijoje veikė 1211 viešojo apgyvendinimo įstaigų – 2 proc. mažiau nei prieš metus ir 14 proc. mažiau nei prieš dvejus metus, o jų vidutinis užimtumas siekė 46 procentus. Vidutinė nakvynės kaina per metus išaugo nuo 32 eurų iki 36 eurų žmogui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas