Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gaisras įsiplieskė ir šalia populiaraus Turkijos kurorto: evakuota net valstybinė ligoninė

Stiprėjant karščiams kai kuriose Turkijos dalyse siaučia dideli miško gaisrai, o naujausias iš jų apėmė turistų pamėgtą Antalijos Kemero rajoną.
Gaisras
Gaisras / 123RF.com nuotr.

Kadangi Turkijoje, kaip ir visame pasaulyje, pastaruoju metu vyrauja rekordinės temperatūros ir karščio bangos, ugniagesių komandos ilgai kovoja su daugybe miškų gaisrų, rašo Turkijos dienraštis „Hürriyet Daily News“.

Nors komandos beveik kasdien budi ir gesina vis naujus gaisrus, liepos 24 d. apie 21.08 val. pietinėje Antalijos provincijoje, Kemero rajone, kilo miško gaisras.

Informuodamas apie intervencijos pastangas, Kultūros ir turizmo ministras Mehmetas Nuri Ersoy sakė, kad iš pradžių nepavyko gesinti iš oro, nes gaisras prasidėjo sutemus, ir pridūrė, kad per naktį ugnis išplito 100 hektarų plote, o ryte pasiekė 120 hektarų plotą.

„Patekti į teritoriją sunku, nes ji patenka į nacionalinio parko ribas. Kelių miške yra nedaug. Komandos dirbo naktį ir miško kelius padarė prieinamus“, – informavo Ersoy.

Pažymėjęs, kad lauke intensyviai dirbo 1050 darbuotojų, daugiau kaip 200 transporto priemonių, 10 lėktuvų ir 22 sraigtasparniai, Ersoy teigė, kad kadangi liepos 25 d. vėjas nebuvo stiprus, komandos tikisi, kad gaisrą pavyks suvaldyti per dieną.

Naktį ugnis išplito 100 hektarų plote, o ryte pasiekė 120 hektarų plotą.

Nors medžių tankumas sausumoje komandoms kėlė sunkumų, regione, kuriame vyksta intensyvus oro eismas, beveik penki lėktuvai vienu metu iš jūros semdavo vandenį ir jį pilstydavo virš miškų, pažymėjo ministras.

123RF.com nuotr. / Kemeras, Turkija
123RF.com nuotr. / Kemeras, Turkija

Ersoy taip pat teigė, kad gaisras kol kas nepersimetė į jokias gyvenamąsias vietoves, tačiau atsargumo sumetimais buvo evakuota Kemero valstybinė ligoninė, o ambulatorinės klinikos toliau aptarnavo pacientus.

Atsargumo sumetimais buvo evakuota Kemero valstybinė ligoninė.

Anksčiau liepos 24 d. vidurdienį vakarinėje Manisos provincijos dalyje, Saruchanli rajone, kilo gaisras, kuris po kelių valandų buvo suvaldytas, o komandos toliau tęsė gesinimo darbus.

Kitas gaisras pietinėje Kachramanmarašo provincijoje po 12 valandų intensyvių gaisro gesinimo pastangų taip pat buvo užgesintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi