„Mūsų restoranams – didžiulė garbė ir kartu pripažinimas atsidurti „White Guide“ puslapiuose. Neabejojame, kad šio gerai žinomo gido reitingai taps papildoma traukos paskata skandinavams apsilankyti Lietuvoje. Kartu su „GO Vilnius“ ir Kauno savivaldybe įdėjome nemažai jėgų, kad Lietuva gide būtų pristatyta patraukliai ir „skaniai“, – teigia VTD vadovė Jurgita Kazlauskienė.
Dėl restoranų Lietuvoje gido vertintojai konsultavosi su Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija ir reitingavo šiuos restoranus: „Bučeris“, „Dublis“, „Gaspar’s“, „Gastronomika“, „Lauro lapas“, „Sweetroot“, „Telegrafas“ Vilniuje, „Monte Pacis“ ir „Uoksas“ Kaune, „Monai“ Klaipėdoje.
Pagal „White Guide“ vertinimo sistemą balai restoranams yra skiriami už maisto ir gėrimų kokybę, aptarnavimą, aplinką, restorano atmosferą. Aukščiausias įvertinimas – 100 balų. Kiek balų suteikta lietuviškiems restoranams, gido leidėjai kol kas neatskleidžia.
„Niekada nesireklamuojame iš anksto prieš eidami vertinti į restoraną ir visada apmokame sąskaitas. „White Guide“ misija yra skatinti atsakingą ir pozityvią gastronomiją bei palaikyti gaminančius, ruošiančius ir tiekiančius puikų maistą. Norime restoranų lankytojus ne tik informuoti, bet ir įkvėpti ieškoti nenuviliančių kulinarinių patirčių“, – gidą pristato „White Guide“ projekto vadovas Aivaras Hansonas.
Pasak jo, restoranų vertintojus Lietuvoje pribloškė gerų restoranų gausėjimas. Vienas iš jų pastebėjimų – kad aukštos kokybės restoranų galima rasti ne tik sostinės senamiestyje, bet ir atokesniuose rajonuose, pavyzdžiui, Žirmūnuose.