Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geros žinios Hurgados poilsiautojams: Egipte bus atverta įspūdinga trasa

Egipte pristatyta nauja žygių kalnuose trasa. 170 km takas yra pirmoji ilgos distancijos trasa žemyninėje Egipto dalyje. Keliaujant ja atsivers nuošalių kalnų peizažai ir turistų numylėtos Hurgados vaizdai.
Raudonosios jūros kalnų trasa
Raudonosios jūros kalnų trasa / „Red Sea Mountain Trail“ nuotr.

Trasos aprašyme teigiama, kad daugumai žygiuotojų visai trasai įveikti reikėtų 10 dienų. Ją sukūrė beduinų Maaza gentis, kurios nariai ir prižiūri takus.

Raudonosios jūros kalnų trasa leis grožėtis dar menkai pažinta ir laukine, bet nuostabiai gražia Artimųjų Rytų gamta: nuo plačių dykumų iki tarpeklių ir kalnų. Pakeliui taip pat bus galima apžiūrėti senovinių romėnų miestų griuvėsius ar net priešistorinius piešinius urvuose.

Vienas iš trasos sukūrimo tikslų yra atnešti naudos vietos beduinų bendruomenėms ir leisti jiems išsaugoti savo kultūrą. Kartu ir supažindinti keliautojus ne tik su Hurgados viešbučiais ir paplūdimiu, bet su viskuo, ką gali pasiūlyti šis regionas.

Jeigu 10 dienų 170 km žygis jums per ilgas, yra trumpesni ir lengvesni takai šioje trasoje, kuriuos galima rinktis pagal savo pasirengimo lygį.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad vienam šia trasa leistis negalima – vietos gidas yra privalomas.

Pirmasis turas su gidu planuojamas šį pavasarį. Daugiau informacijos galite rasti trasos puslapyje internete ir feisbuko paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas